Salvia-lammaspata
Ainekset
-
4 kgLampaanpaistikuutio
-
0.18 kgRypsiöljy
-
0.7 kgPorkkanalohko
-
0.5 kgJuurisellerikuutio
-
0.15 kgSokeri
-
0.1 kgPunaviinietikka
-
2.9 kgvesi
-
1 kgAlkoholiton punaviini
-
0.75 kgSipuli viipale
-
0.08 kgValkosipulimurska
-
0.08 kgLihaliemijauhe vähäsuolainen
-
0.035 kgMerisuola
-
0.03 kgRosmariini tuore
-
0.03 kgSalvia tuore
-
0.02 kgMustapippurirouhe
-
0.05 kgKevätsipuli
Koristeluun
Valmistusohje
- Öljyä gn-paistovuoka 1 dl rypsiöljyllä. Paahda lammaspaloja uunissa 175 asteessa 20 minuuttia.
- Leikkaa juurekset pieniksi ja paahda padassa 1 dl öljyssä niin, että ne alkavat ruskistua.
- Lisää juuresten sekaan sokeri ja punaviinietikka ja paahda muutamia minuutteja. Lisää sekaan paahdetut lammaspalat ja muut aineet paitsi kevätsipuli. Hauduta liha mureaksi noin kahden tunnin ajan miedolla lämmöllä. Lisää vettä tarvittaessa.
- Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Viimeistele lammaspata ripottelemalla kevätsipuli padan pinnalle.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
6.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Kuitua
0.7 g
Suolaa
0.9 g