Salvia-lammaspata

Sydänmerkki



Ainekset

4 kg
Lampaanpaistikuutio
0.18 kg
Rypsiöljy
0.7 kg
Porkkanalohko
0.5 kg
Juurisellerikuutio
0.15 kg
Sokeri
0.1 kg
Punaviinietikka
2.9 kg
vesi
1 kg
Alkoholiton punaviini
0.75 kg
Sipuli viipale
0.08 kg
Valkosipulimurska
0.08 kg
Lihaliemijauhe vähäsuolainen
0.035 kg
Merisuola
0.03 kg
Rosmariini tuore
0.03 kg
Salvia tuore
0.02 kg
Mustapippurirouhe
Koristeluun
0.05 kg
Kevätsipuli

Valmistusohje

  1.  Öljyä gn-paistovuoka 1 dl rypsiöljyllä. Paahda lammaspaloja uunissa 175 asteessa 20 minuuttia.
  2. Leikkaa juurekset pieniksi ja paahda padassa 1 dl öljyssä niin, että ne alkavat ruskistua.
  3. Lisää juuresten sekaan sokeri ja punaviinietikka ja paahda muutamia minuutteja. Lisää sekaan paahdetut lammaspalat ja muut aineet paitsi kevätsipuli. Hauduta liha mureaksi noin kahden tunnin ajan miedolla lämmöllä. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Viimeistele lammaspata ripottelemalla kevätsipuli padan pinnalle.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
6.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Kuitua
0.7 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta