Näin hyödynnät Sydänmerkkiä

Logo suositellaan painettavaksi näkyvästi tuotteen paraatipuolelle, jotta se huomataan kaupassa helpommin. Toivottavaa on myös, että tunnusta tuodaan esille kaikessa tuotteeseen liittyvässä markkinoinnissa, esimerkiksi yrityksen verkkosivuilla tai tv- ja printtimainoksissa.

Tuotteille näkyvyyttä Sydänmerkin verkkosivuilla

Sydänmerkin sivuilla käy vuosittain huomattavia määriä kuluttajia. Tuotteet ovat esillä sivustolla sekä kuluttaja- että ammattilaispuolella. Tuotteiden tiedot tulevat suoraan tuotteiden hallintajärjestelmästä (KILTA), johon teollisuudella on extranetin kautta päästy. Syöttämättä tuotteesta kuvan, markkinointitekstiä ja linkkejä omille sivuille varmistat mahdollisimman hyvän näkyvyyden.

Pakolliset pakkausmerkinnät

Sydänmerkkiä saa käyttää vain niiden tuotteiden mainonnassa ja markkinoinnissa, joille se on myönnetty. Kokonaisuuden, jossa Sydänmerkkiä käytetään, on oltava elintarvikelainsäädännön ja elintarvikkeiden markkinoinnista annettujen säännösten mukaisia. Siinä ei saa olla sanallisia, kuvallisia tms. terveyden kannalta vahingollisia tekijöitä.

Mikäli samassa ilmoituksessa, esitteessä, julisteessa, pakkauksessa tms. on muitakin tuotteita, saa Sydänmerkkiä käyttää vain siten, että se selvästi liittyy käyttöoikeuden saaneeseen tuotteeseen. Sydänmerkkiä ei saa käyttää mainostettaessa yritystä, yrityskuvaa tai vastaavaa.

Sydänmerkkiä saa käyttää ainoastaan rekisteröidyssä kuvallisessa muodossa. Tähän tarkoitukseen käytettävät paino-originaalit sekä graafiset ohjeet löytyvät verkkosivuilta.

Markkinoilla olevien pakattujen Sydänmerkki-tuotteiden ravintosisältötiedoissa on ilmoitettava EU:n terveys-ja ravitsemusväittämäasetuksen mukaisesti seuraavat tiedot (g/100 g): energia, rasva, tyydyttynyt rasva, hiilihydraatti, sokeri, proteiini ja suola


Lisätietoa Sydänmerkin saaneesta tuotteesta

Esitteeseen, pakkaukseen tai vastaavaan suositellaan Sydänmerkin yhteyteen esimerkiksi tekstiä:

  • ”Tuoteryhmässään rasvan ja suolan kannalta parempi valinta” tai
  • ”Tuoteryhmässään rasvan kannalta parempi valinta” tai
  • ”Tuoteryhmässään suolan kannalta parempi valinta”.