Kaikilla ammattikeittiöillä ei ole mahdollisuutta terveellisen, ravitsemussuositusten mukaisen reseptiikan kehittämiseen. Tässä työssä elintarviketeollisuus voi olla apuna ja tuottaa Sydänmerkki-kriteerit täyttäviä ruokaohjeita.
Elintarvikkeiden ohella Sydänmerkki-ateria tuo elintarviketeollisuudelle muitakin mahdollisuuksia lähestyä suurkeittiöasiakkaita. Ammattikeittiöille voi tuottaa reseptipankkiin Sydänmerkki-aterian kriteerit täyttäviä pääruoka- ja lisäkeohjeita.
Miksi panostaa reseptiikkaan?
- Reseptipalvelu luo uusia tilaisuuksia markkinoida valmistajan kaikkia tuotteita sk-asiakkaille. Ruokaohjeissa saa käyttää mitä tahansa elintarvikkeita, kunhan lopputulos on kriteereiden mukainen
- Kriteerit täyttäviä ruokaohjeita saa vapaasti markkinoida Sydänmerkin avulla, esimerkiksi julkaisuissa, verkkosivuilla jne.
- Ruokaohjeet saavat markkinointitukea Sydänliitosta: niitä markkinoidaan ammattikeittiöille Sydänmerkki-aterian yhteydessä
- Panostus markkinointituelle on kohtuullinen: oikeus käyttää Sydänmerkkiä ruokaohjeessa maksaa 50 €/ruokaohje.
- Sydänmerkki on helppo ja luotettava tapa markkinoida tuotteita ja reseptiikkaa: merkintäjärjestelmän taustalla on tutkittu tieto ja arvostetut järjestöt
Toimi näin:
- Laadi ruokaohje, jossa kaikki rasvaa ja suolaa sisältävät raaka-aineet on merkitty mahdollisimman tarkasti, mieluiten tuotemerkkitasolla (esimerkiksi Vispikerma 38%, Valio). Näin ruokaohjeiden käyttäjien on helppoa tarjota kriteerit täyttävää ruokaa. Kaikenlaisten raaka-aineiden käyttö ruokaohjeissa on sallittua, kunhan lopputulos on kriteereiden mukainen.
- Laske ruokaohjeen ravintosisältö ja tarkista, täyttääkö se Sydänmerkki-aterian myöntämisperusteet.
- Tarvittaessa saat ravintosisällön laskentaan apua Sydänliitosta (25€/ruokaohje)
- Tee hakemus reseptille extranetissä . Lue ohjeet ruokaohjeiden lisäämisestä ja muokkaamisesta täältä.
- Kun resepti on tarkastettu ja hyväksytty reseptipankkiin, ilmoitetaan siitä lähettäjälle