Sydänmerkki ruokaohjeisiin

Kaikilla ammattikeittiöillä ei ole mahdollisuutta terveellisen, ravitsemussuositusten mukaisen reseptiikan kehittämiseen. Tässä työssä elintarviketeollisuus voi olla apuna ja tuottaa Sydänmerkki-kriteerit täyttäviä ruokaohjeita.

Elintarvikkeiden ohella Sydänmerkki-ateria tuo elintarviketeollisuudelle muitakin mahdollisuuksia lähestyä suurkeittiöasiakkaita. Ammattikeittiöille voi tuottaa reseptipankkiin Sydänmerkki-aterian kriteerit  täyttäviä pääruoka- ja lisäkeohjeita. 

Miksi panostaa reseptiikkaan? 

  • Reseptipalvelu luo uusia tilaisuuksia markkinoida valmistajan kaikkia tuotteita sk-asiakkaille. Ruokaohjeissa saa käyttää mitä tahansa elintarvikkeita, kunhan lopputulos on kriteereiden mukainen
  • Kriteerit täyttäviä ruokaohjeita saa vapaasti markkinoida Sydänmerkin avulla, esimerkiksi julkaisuissa, verkkosivuilla jne. 
  • Ruokaohjeet saavat markkinointitukea Sydänliitosta: niitä markkinoidaan ammattikeittiöille Sydänmerkki-aterian yhteydessä
  • Panostus markkinointituelle on kohtuullinen: oikeus käyttää Sydänmerkkiä ruokaohjeessa maksaa 50 €/ruokaohje.
  • Sydänmerkki on helppo ja luotettava tapa markkinoida tuotteita ja reseptiikkaa: merkintäjärjestelmän taustalla on tutkittu tieto ja arvostetut järjestöt

Toimi näin:

  • Laadi ruokaohje, jossa kaikki rasvaa ja suolaa sisältävät raaka-aineet on merkitty mahdollisimman tarkasti, mieluiten tuotemerkkitasolla (esimerkiksi Vispikerma 38%, Valio). Näin ruokaohjeiden käyttäjien on helppoa tarjota kriteerit täyttävää ruokaa. Kaikenlaisten raaka-aineiden käyttö ruokaohjeissa on sallittua, kunhan lopputulos on kriteereiden mukainen.
  • Laske ruokaohjeen ravintosisältö ja tarkista, täyttääkö se Sydänmerkki-aterian myöntämisperusteet
  • Tarvittaessa saat ravintosisällön laskentaan apua Sydänliitosta (25€/ruokaohje)
  • Tee hakemus reseptille extranetissä . Lue ohjeet ruokaohjeiden lisäämisestä ja muokkaamisesta ao. liitteestä
  • Kun resepti on tarkastettu ja hyväksytty reseptipankkiin, ilmoitetaan siitä lähettäjälle