Kokeile Sydänmerkki-aterioita

Kokeilupaketti on tarkoitettu ruokapalvelutoimijalle, joka on kiinnostunut Sydänmerkki-ateriasta, mutta haluaa ennen pysyvämpää käyttöönottoa testata konseptia asiakaskunnallaan.

Testaamiseen kuuluu:

Ruokatarjonta

Ruokatarjonta Sydänmerkin kriteerein toteutuu yksinkertaisimmin niin, että

a. Pääruoat toteuttetaan esimerkiksi viikon tai kahden ajan ammattilaisten reseptipankin avulla. Enegialisäkkeisiin löytyy myös muutamia reseptejä reseptipankista sekä vinkkejä kriteereistä.


b. Lisäkkeet eli tuoreleipä tai näkkileipä, levitteet, ruokajuoma sekä salaatinkastike toteutuvat helpoiten Sydänmerkki-tuotteiden avulla. Myös muut elintarvikkeet käyvät, jos ne täyttävät kriteerit. Värikäs salaattipöytä kruunaa aterian!


Asiakasviestintä

Kokeilupäivinä asiakkaille kerrotaan terveellisestä ruuasta A4-infon, uudelleenkäytetävien tarrojen, pöytäkolmioiden, ruokalistapohjan sekä tiedotteen avulla.

Materiaalipaketti on maksullinen, 20 € / paketti, (sisältää toimituskulut) ja se lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.


Toimi näin

  1. Ilmoittaudu Sydänmerkki-aterian testaajaksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: sydanmerkki@sydanliitto.fi
  2. Kerro samalla, missä ja milloin Sydänmerkki-aterioita aiotaan tarjoilla. Ilmoita myös tarvitsemiesi materiaalien määrä ja laskutusosoite.
  3. Aineistojen toimittamiseen menee aikaa 1-2 viikkoa.


Sydänmerkkiin siirryttäessä pääruokien suolapitoisuus on useimmiten kriittisin kohta. Sydänmerkin mukainen ruoka ei ole vähäsuolaista, mutta suolataso saattaa olla matalampi, mihin asiakkaat ovat tottuneet. Hyväksi osoittautunut keino on siirtyä Sydänmerkin mukaiseen suolapitoisuuteen asteittain, vähentämällä suolan määrää ruuassa kuukausien kuluessa. Kun suolatasoa alennetaan kerralla enintään 20 %, makuaisti ei tätä yleensä huomaa. Kun pienempää suolapitoisuutta on toteutettu kuukausi tai kaksi, suolatasoa voi taas samaan tyyliin säätä alemmas. Tätä voidaan jatkaa pidemmän aikaa, kunhan haluttu suolapitoisuus saavutetaan.