Sydänmerkin hyödyntäjä saa
- käyttää Sydänmerkkiä kaikessa markkinoinnissaan ja viestinnässään, esimerkiksi tiedotteissa, mainonnassa, hyvinvointikertomuksissa sekä ravintolassa
- näkyvyyttä Sydänmerkin kanavissa.
- materiaalia Sydänmerkki-ateriasta viestimiseen
Sydänmerkki lisää palvelun uskottavuutta
Sydänmerkin kaltainen sertifikaatti ja ulkopuolisen toimijan arvio ruoan terveellisyydestä tuo palvelulle uskottavuutta
Sydänmerkki luo positiivista imagoa
Sydänmerkki tunnetaan ja merkin käyttävää toimijaa, oli se sitten kunta, ravintola tai teollinen yritys, pidetään vastuullisena toimijana.
Sydänmerkillä kunnan tai työpaikan terveyden edistäminen tehdään konkreettiseksi ja siitä kannattaa kertoa ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä kuten hyvinvointikertomuksessa.
Lisää luottamusta ja ruuan arvostusta
Sydänmerkki ruokalistalla takaa ruuan terveellisyyden. Se lisää luottamusta tarjontaa kohtaan eikä asiakkaan tarvitse miettiä onko minulle tai läheiselleni tarjottu ruoka terveellistä.
Laatu yhtä hyväksi jokaisessa ruokapaikassa
Sydänmerkkiin sitoutuminen on helpottanut ruokapalvelutoimijoita yhdenmukaistamaan ruokatarjontaa eri toimipaikoissa. Näin kaikilla asiakkailla on yhdenvertainen mahdollisuus terveellisiin aterioihin.
Terveellinen tarjonta näkyväksi
Moni ruokapalvelutoimija on pitkään valmistanut asiakkailleen terveellistä, ravitsemussuositusten mukaista ruokaa. Tästä ei välttämättä ole kerrottu asiakkaille. Sydänmerkki tekee työn näkyväksi. Tunnettua logoa saa hyödyntää niiden aterianosien yhteydessä, jotka ovat kriteereidenmukaisia.
Uusia asiakkaita
Ruoan terveellisyys kiinnostaa asiakkaita, myös valintojen helppoa tekemistä arvostetaan - Sydänmerkki tarjoaa ratkaisun molempiin.
Sydänmerkkiä hyödyntävät toimipaikat ovat kertoneet asiakasmäärän lisäyksistä merkin myötä, joten terveellisyyteen panostaminen ja viestintä hyvistä valinnoista voi tuoda lisätuloja.
Säästöjä pääruuan menekissä
On tyypillistä, että suomalainen syö koko rahan edestä. Pääruokaa lapataan lautaselle yli oman tarpeen ja vastaavasti kasvisten syönti voi jäädä olemattomaksi.
Asiaan voidaan vaikuttaa esimerkiksi Sydänmerkin kaltaisella viestinnällä ja komponenttien sijoittelulla linjastossa. Etenkin kasvisten valintaa lisäävät toimet vähentävät arvokkaamman pääruoan valintaa: kasvikset kannattaa sijoittaa linjastossa ensimmäiseksi ja nimetä houkuttelevasti. Sydänmerkkiä hyödyntävät toimipaikat ovat kertoneet myös malliaterian lisänneen kasvisten syöntiä.