Aterian myöntämisperusteet

Myöntämisperusteissa kiinnitetään huomiota aterianosien rasvan määrän ja laatuun sekä suolan määrään. Kuitu on olennainen viljapohjaisissa aterianosissa, kuten leivässä ja energialisäkkeissä. Jokaiselle aterianosalle on omat kriteerit.

Kriteerit ovat samat erilaisille toimipaikoille. Sen sijaan asiakasviestintää voidaan soveltaa ravintolasta riippuen.

Kriteerit eri aterianosille

  1. erityyppisille pääruoille
  2. pääruoan peruna-, ohra- yms. lisäkkeille
  3. muille lisäkkeille, kuten ruokajuomalle ja leivälle

Sydänmerkki voidaan myöntää myös salaattibaarille. Salaattibaari-sovellukseen kuuluu kasvisten ja proteiinilisäkkeen lisäksi kohdassa kolme luetellut muut lisäkkeet.

Sydänmerkki-aterian kriteerit tulostusversiona (helmikuu 2017)

Välipalat ja kokoustarjoilut

Lounaan ohella huomiota kannattaa kiinnittää kokoustarjoilujen ja välipalojen terveellisyyteen, jotta myös ne edistävät työvirettä ja hyviä päätöksiä. 

Halutessa asiakasviestinnässä hyödyntää Sydänmerkkiä, jos välipalatuotteelle se on myönnetty. Alla olevista linkeistä voit tutustua vähittäiskaupan ja ammattikeittiöiden tuotevalikoimiin.

TUOTTEET KULUTTAJILLE

TUOTTEET AMMATTILAISILLE