Tomaattinen kasviskeitto
Ainekset
-
5 kgPerunasuikale/-viipale, kypsä
-
3 kgPorkkanasuikale
-
1.5 kgPalsternakkasuikale
-
1 kgSellerisuikale
-
1 kgSipuli, tuore
-
0.5 kgPurjo, pakaste
-
12 kgVesi
-
5 kgTomaattimurska
-
5 kgTomaattimehu esim. Marli
-
0.25 kgKasvisliemijauhe (55%)
-
0.02 kgRuokasuola, jodioitu
-
0.05 kgValkosipuli
-
0.02 kgBasilika, kuivattu
-
0.01 kgRosmariini, kuivattu
-
0.003 kgMustapippurijauhe
-
0.1 kgPersilja, hienonnettu
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja pienennä pakastepurjokiekot.
- Mittaa pataan vesi ja kasvisliemijauhe. Kuumenna. Lisää kasvissuikaleet ja sipulit. Kypsennä 5 min.
- Lisää perunasuikaleet sekä tomaattimurska ja -mehu. Hauduta vielä 15 min.
- Lisää mausteet ja kuumenna vielä. Lisää valmiiseen keittoon hienoa persiljasilppua (kutterilla). Tarjoa raejuuston kanssa.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
0.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.6 g
