Jauhelihakastike
Ainekset
- 
                      1 kgSipuli, tuore
- 
                      5 kgVesi
- 
                      2.5 kgTomaattimurska
- 
                      0.1 kgLihaliemijauhe (55%)
- 
                      2 kgTomaattimehu esim. Marli
- 
                      0.55 kgVehnäjauho puolikarkea
- 
                      0.05 kgPaprikajauhe
- 
                      0.05 kgGrillaus- ja yleismauste
- 
                      0.025 kgValkosipulijauhe
- 
                      0.01 kgMustapippurijauhe
- 
                      0.03 kgRuokasuola, jodioitu
- 
                      0.012 kgOregano, kuivattu
- 
                      6 kgJauheliha, naudan, kypsä
Valmistusohje
- Hauduta sipulisilppua pannulla ilman rasvaa. Mittaa vesi ja tomaattimurska sekä liemijauhe pataan, kuumenna.
- Suurusta vehnäjauho-tomaattimehusuuruksella. Hauduta noin 15 minuuttia.
- Lisää mausteet ja jauheliha. Kuumenna läpikotiasin ja hauduta hetki. Tarkista maku.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
                    Rasvaa
                  
                  
                    3.5 g
                  
                
                    josta tyydyttynyttä rasvaa
                  
                  
                    1.7 g
                  
                
                      Kuitua
                    
                    
                      3.8 g
                    
                  
                    Suolaa
                  
                  
                    0.8 g
                  
                 
                                                          