Kesäkeitto

Sydänmerkki



Ainekset

10 kg
Kuutioperuna, kypsä 16 mm
3 kg
Porkkanaviipale
2.5 kg
Kukkakaali
1.5 kg
Papupala
0.5 kg
Purjo, pakaste
10 kg
Vesi
4 kg
Maitojuoma, laktoositon, rasvaa 1,5%
0.2 kg
Maissitärkkelys
3 kg
Ruokakerma 15% esim. Valio
0.25 kg
Kasvisliemijauhe (55%)
1 kg
Herne, pakaste
0.06 kg
Ruokasuola, jodioitu
0.2 kg
Persilja, hienonnettu

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää vihannekset, perunat ja pienennetty purjo. Kypsennä.
  2. Lisää osaan maitoa sekoitettu maissitärkkelys, lippu maito ja ruokakerma. Hauduta 5-10 min.
  3. Mausta liemijauheella ja suolalla. Lisää herneet ja kuumenna. 
  4. Lisää hienoksi silputtu persilja. 

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta