Kesäkeitto
Ainekset
-
10 kgKuutioperuna, kypsä 16 mm
-
3 kgPorkkanaviipale
-
2.5 kgKukkakaali
-
1.5 kgPapupala
-
0.5 kgPurjo, pakaste
-
10 kgVesi
-
4 kgMaitojuoma, laktoositon, rasvaa 1,5%
-
0.2 kgMaissitärkkelys
-
3 kgRuokakerma 15% esim. Valio
-
0.25 kgKasvisliemijauhe (55%)
-
1 kgHerne, pakaste
-
0.06 kgRuokasuola, jodioitu
-
0.2 kgPersilja, hienonnettu
Valmistusohje
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää vihannekset, perunat ja pienennetty purjo. Kypsennä.
- Lisää osaan maitoa sekoitettu maissitärkkelys, lippu maito ja ruokakerma. Hauduta 5-10 min.
- Mausta liemijauheella ja suolalla. Lisää herneet ja kuumenna.
- Lisää hienoksi silputtu persilja.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
