Kasvis-hernekeitto

Sydänmerkki



Ainekset

5 kg
Herne, kuivattu
30 kg
Vesi
0.5 kg
Porkkanasuikale
0.003 kg
Meirami
0.5 kg
Sinappi
0.2 kg
Kasvisliemijauhe (55%)
2 kg
Härkis-härkäpapuvalmiste Original, kypsä
0.07 kg
Ruokasuola, jodioitu

Valmistusohje

  1. Huuhdo herneet hyvin ja laita likoon kylmään veteen. Anna olla yön yli kylmiössä.
  2. Liata pataan ja lisää loppu vesi. Keitä hauduttaen noin 3 tuntia.
  3. Lisää vettä haihtuneen tilalle niin, että annoskoko on 3 dl.
  4. Lisää loppuvaiheessa porkkanasuikale ja Härkis. Jatka hauduttamista.
  5. Mausta kypsä keitto sinapilla, meiramilla, kasvisliemijauheella ja suolalla. 

Vinkki: Voit käyttää Härkiksen sijaan soijarouhetta. Paista tällöin kuiva rouhe + hiukan mustapippurijauhetta + paprikajauhetta ja suolaa (2 g/5 annosta) pannulla öljytilkassa. Lisää vettä (4x soijarouheen painosta) pannulle ja hauduta hetken, kunnes neste on imeytynyt ja soijarouhe on irtonaista.


Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
0.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta