Kasvis-hernekeitto
Ainekset
-
5 kgHerne, kuivattu
-
30 kgVesi
-
0.5 kgPorkkanasuikale
-
0.003 kgMeirami
-
0.5 kgSinappi
-
0.2 kgKasvisliemijauhe (55%)
-
2 kgHärkis-härkäpapuvalmiste Original, kypsä
-
0.07 kgRuokasuola, jodioitu
Valmistusohje
- Huuhdo herneet hyvin ja laita likoon kylmään veteen. Anna olla yön yli kylmiössä.
- Liata pataan ja lisää loppu vesi. Keitä hauduttaen noin 3 tuntia.
- Lisää vettä haihtuneen tilalle niin, että annoskoko on 3 dl.
- Lisää loppuvaiheessa porkkanasuikale ja Härkis. Jatka hauduttamista.
- Mausta kypsä keitto sinapilla, meiramilla, kasvisliemijauheella ja suolalla.
Vinkki: Voit käyttää Härkiksen sijaan soijarouhetta. Paista tällöin kuiva rouhe + hiukan mustapippurijauhetta + paprikajauhetta ja suolaa (2 g/5 annosta) pannulla öljytilkassa. Lisää vettä (4x soijarouheen painosta) pannulle ja hauduta hetken, kunnes neste on imeytynyt ja soijarouhe on irtonaista.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
0.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
