Linssibolognese
Ainekset
-
1 kgSipuli hienonnettu
-
1 kgJuurisellerikuutio
-
0.95 kgPorkkanakuutio
-
0.5 kgVarsiselleri viipale
-
0.08 kgRypsiöljy
-
0.9 kgValkoviini alkoholiton
-
1.5 kgTomaattimurska
-
0.08 kgValkosipulimurska
-
0.057 kgMerisuola
-
0.05 kgTimjami tuore
-
0.05 kgSokeri
-
0.011 kgMustapippurirouhe
-
2 kgLinssi säilyke ilman nestettä
-
0.05 kgOliiviöljy
-
0.01 kgBasilika hienonnettu tuore
Koristeluun
Valmistusohje
- Kuullota sipulia, sellereitä ja porkkanoita rypsiöljyssä kattilassa sen aikaa, että ne saavat vähän väriä. Lisää sekaan viini.
- Lisää kasvisten sekaan tomaattimurska, valkosipuli ja kuivamausteet. Keitä kastiketta 1 tunti miedolla lämmöllä.
- Lisää kastikkeen sekaan kypsät linssit ilman nestettä ja anna kiehua vielä hetki.
- Viimeistele bolognesekastike oliiviöljyllä ja basilikalla.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Kuitua
4.2 g
Suolaa
0.8 g