Ainekset
- Lehtikaali-pinaattikastike
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
70 glehtikaalia
-
2 rklöljyä
-
150 gpinaattia (pakaste)
-
2 prk (800g)tomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
200 gtuorejuustoa (esim. paprika-chili)
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1-2 tloreganoa tai basilikaa
- Lisäksi
-
9lasagnelevyä
-
100 gjuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja silppua lehdet.
2. Kuullota sipuleita, lehtikaalisilppua ja pinaattia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää tomaattimurskat ja huuhtele purkit vedellä. Kaada myös huuhteluvesi kattilaan. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia .
4. Kokoa lasagne laittamalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
- Pakastepinaatin voit käyttää myös tuoreita pinaatin lehtiä (1-1,5 l).
- Voit lisätä lasagnekastikkeeseen kasviksia, esimerkiksi paprikasuikaleita tai kesäkurpitsaa.
- Jos kaipaat lisää proteiinia, lisää kastikkeeseen esimerkiksi linssejä, härkistä tai soijarouhetta.
- Katso myös peruslasagnen ja kasvislasagnen ohjeet.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pinaatti-lehtikaalilasagne
Mehevä kasvisruoka, yhden kastikkeen pinaatti-lehtikaalilasagne valmistuu puolessa tunnissa uunikuntoon.
Mehevä kasvisruoka, yhden kastikkeen pinaatti-lehtikaalilasagne valmistuu puolessa tunnissa uunikuntoon.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Lehtikaali-pinaattikastike
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
70 glehtikaalia
-
2 rklöljyä
-
150 gpinaattia (pakaste)
-
2 prk (800g)tomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
200 gtuorejuustoa (esim. paprika-chili)
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1-2 tloreganoa tai basilikaa
- Lisäksi
-
9lasagnelevyä
-
100 gjuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja silppua lehdet.
2. Kuullota sipuleita, lehtikaalisilppua ja pinaattia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää tomaattimurskat ja huuhtele purkit vedellä. Kaada myös huuhteluvesi kattilaan. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia .
4. Kokoa lasagne laittamalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
- Pakastepinaatin voit käyttää myös tuoreita pinaatin lehtiä (1-1,5 l).
- Voit lisätä lasagnekastikkeeseen kasviksia, esimerkiksi paprikasuikaleita tai kesäkurpitsaa.
- Jos kaipaat lisää proteiinia, lisää kastikkeeseen esimerkiksi linssejä, härkistä tai soijarouhetta.
- Katso myös peruslasagnen ja kasvislasagnen ohjeet.
Valmistusohje
1.
Hienonna sipulit. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja silppua lehdet.
2.
Kuullota sipuleita, lehtikaalisilppua ja pinaattia öljyssä muutama minuutti.
3.
Lisää tomaattimurskat ja huuhtele purkit vedellä. Kaada myös huuhteluvesi kattilaan. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia .
4.
Kokoa lasagne laittamalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
- Pakastepinaatin voit käyttää myös tuoreita pinaatin lehtiä (1-1,5 l).
- Voit lisätä lasagnekastikkeeseen kasviksia, esimerkiksi paprikasuikaleita tai kesäkurpitsaa.
- Jos kaipaat lisää proteiinia, lisää kastikkeeseen esimerkiksi linssejä, härkistä tai soijarouhetta.
- Katso myös peruslasagnen ja kasvislasagnen ohjeet.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g