Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Jauhelihakastike
400 g
maustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
öljyä
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
kuivattua basilikaa (tai kolminkertainen määrä tuoretta)
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
Juustokastike
8 dl
maitoa tai kasvijuomaa (rasvaa max. 2%)
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
öljyä tai pullomargariinia
100 g
raastettua juustoa (rasvaa max 17%)
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
jauhettua valkopippuria
½ tl
suolaa
Lisäksi
12
täysjyvälasagnelevyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Lasagne

Jauhelihalasagne on yksi suomalaisten suosituimmista ruoista ja arkiruokien klassikko.

Jauhelihalasagne on yksi suomalaisten suosituimmista ruoista ja arkiruokien klassikko.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Jauhelihakastike
400 g
maustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
öljyä
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
kuivattua basilikaa (tai kolminkertainen määrä tuoretta)
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
Juustokastike
8 dl
maitoa tai kasvijuomaa (rasvaa max. 2%)
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
öljyä tai pullomargariinia
100 g
raastettua juustoa (rasvaa max 17%)
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
jauhettua valkopippuria
½ tl
suolaa
Lisäksi
12
täysjyvälasagnelevyä

Valmistusohje

1.
Tee ensin jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulisilput kattilassa rasvassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
2.
Tee hautumisen aikana juustokastike. Sekoita maito, jauhot ja rasva pinnoitetussa kattilassa. Kypsennä kastiketta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuuttia. Sekoita saonneen kastikkeen joukkoon juustoraaste ja mausteet.
3.
Laita suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g