Ainekset
- Jauhelihakastike
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
2sipulia
-
2valkosipulin kynttä
-
1 rklöljyä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 rklkuivattua basilikaa (tai kolminkertainen määrä tuoretta)
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlpaprikajauhetta
- Juustokastike
-
8 dlmaitoa tai kasvijuomaa (rasvaa max. 2%)
-
3 rklvehnäjauhoja
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
100 graastettua juustoa (rasvaa max 17%)
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
¼ tljauhettua valkopippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
12täysjyvälasagnelevyä
Valmistusohje
1. Tee ensin jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulisilput kattilassa rasvassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Tee hautumisen aikana juustokastike. Sekoita maito, jauhot ja rasva pinnoitetussa kattilassa. Kypsennä kastiketta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuuttia. Sekoita saonneen kastikkeen joukkoon juustoraaste ja mausteet.
3. Laita suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki
- Jauhelihakastikkeen sekaan on helppo upottaa meheviä kasviksia; kokeile esimerkiksi raastettua porkkanaa tai kesäkurpitsaa.
- Katso myös kasvislasagnen ja pinaatti-lehtikaalilasagnen ohje.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g
Lasagne
Jauhelihalasagne on yksi suomalaisten suosituimmista ruoista ja arkiruokien klassikko.
Jauhelihalasagne on yksi suomalaisten suosituimmista ruoista ja arkiruokien klassikko.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Jauhelihakastike
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
2sipulia
-
2valkosipulin kynttä
-
1 rklöljyä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 rklkuivattua basilikaa (tai kolminkertainen määrä tuoretta)
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlpaprikajauhetta
- Juustokastike
-
8 dlmaitoa tai kasvijuomaa (rasvaa max. 2%)
-
3 rklvehnäjauhoja
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
100 graastettua juustoa (rasvaa max 17%)
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
¼ tljauhettua valkopippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
12täysjyvälasagnelevyä
Valmistusohje
1. Tee ensin jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulisilput kattilassa rasvassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Tee hautumisen aikana juustokastike. Sekoita maito, jauhot ja rasva pinnoitetussa kattilassa. Kypsennä kastiketta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuuttia. Sekoita saonneen kastikkeen joukkoon juustoraaste ja mausteet.
3. Laita suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki
- Jauhelihakastikkeen sekaan on helppo upottaa meheviä kasviksia; kokeile esimerkiksi raastettua porkkanaa tai kesäkurpitsaa.
- Katso myös kasvislasagnen ja pinaatti-lehtikaalilasagnen ohje.
Valmistusohje
1.
Tee ensin jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulisilput kattilassa rasvassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
2.
Tee hautumisen aikana juustokastike. Sekoita maito, jauhot ja rasva pinnoitetussa kattilassa. Kypsennä kastiketta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuuttia. Sekoita saonneen kastikkeen joukkoon juustoraaste ja mausteet.
3.
Laita suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki
- Jauhelihakastikkeen sekaan on helppo upottaa meheviä kasviksia; kokeile esimerkiksi raastettua porkkanaa tai kesäkurpitsaa.
- Katso myös kasvislasagnen ja pinaatti-lehtikaalilasagnen ohje.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g