Ainekset
- Omenatäyte
-
600 g(happamia) omenoita
-
1 dlfariinisokeria
-
4 rklpullorasvaa
-
2 tlkanelia
- Jäädykemassa
-
100 g (3 dl)mantelilastuja
-
4munaa
-
2 dlsokeria
-
1 prk (2-2 ½ dl)vaahdotettavaa vaniljakastiketta
-
50 gmarenkeja
- Koristeeksi
-
10 gmarenkeja
-
paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi omenat noin sentin kokoisiksi paloiksi. Hauduta omenakuutioita rasvan, sokerin ja kanelin kanssa paistinpannussa tai kattilassa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia eli kunnes palat pehmenevät hieman. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2. Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla pari minuuttia eli kunnes ne saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Laita lastuja sivuun n. 1 dl koristelua varten.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri. Vaahdota kolmannessa kulhossa vaniljakastike. Kun vaahdottamisen tekee tässä järjestyksessä, vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.
4. Sekoita vanilja- ja keltuaisvaahdot. Lisää valkuaisvaahto varovasti mukaan ja lopuksi käsissä murskatut marengit sekä mantelilastut paria lusikallista lukuun ottamatta.
5. Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla tai muovikelmulla. Kaada kolmannes jäädykemassasta vuokaan ja jäädytä pakasteessa noin puoli tuntia eli kunnes massa kohmettuu hieman. Kaada vuokaan puolet omenatäytteestä ja sen päälle kolmannes jäädykemassasta. Jäädytä jälleen reilu puoli tuntia, kunnes pinta on alkanut kohmettua. Lisää loppu omenatäyte ja jäädykemassa. Peitä vuoka ja jäädytä ainakin pari-kolme tuntia.
6. Kumoa omenasemifreddo tarjoiluvadille ja koristele pinta marenkimurulla ja mantelilastuilla. Tarjoa heti.
Vinkki
- Jotkut kaupan marengit saattavat sisältää pieniä määriä vehnää. Jos valmistat ruokaa keliaakikolle, valitse vehnätön vaihtoehto.
- Katso muita viileitä jälkiruokaherkkuja: raikas kiivi-jogurttijäätelö, jäädytetty marjakakku, raparperisohjo, jäinen puolukkakohokas.
- Omenan ohella voit käyttää italialaista alkuperää olevaan semifreddoon päärynää, raparperia, tuoreita luumuja tai muita suosikkihedelmiäsi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Omenasemifreddo
Pehmeää jäädykettä muistuttava omenasemifreddo on vaivaton jälkiruoka: sen voi valmistaa jo ennakkoon pakastimeen.
Pehmeää jäädykettä muistuttava omenasemifreddo on vaivaton jälkiruoka: sen voi valmistaa jo ennakkoon pakastimeen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Omenatäyte
-
600 g(happamia) omenoita
-
1 dlfariinisokeria
-
4 rklpullorasvaa
-
2 tlkanelia
- Jäädykemassa
-
100 g (3 dl)mantelilastuja
-
4munaa
-
2 dlsokeria
-
1 prk (2-2 ½ dl)vaahdotettavaa vaniljakastiketta
-
50 gmarenkeja
- Koristeeksi
-
10 gmarenkeja
-
paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi omenat noin sentin kokoisiksi paloiksi. Hauduta omenakuutioita rasvan, sokerin ja kanelin kanssa paistinpannussa tai kattilassa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia eli kunnes palat pehmenevät hieman. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2. Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla pari minuuttia eli kunnes ne saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Laita lastuja sivuun n. 1 dl koristelua varten.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri. Vaahdota kolmannessa kulhossa vaniljakastike. Kun vaahdottamisen tekee tässä järjestyksessä, vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.
4. Sekoita vanilja- ja keltuaisvaahdot. Lisää valkuaisvaahto varovasti mukaan ja lopuksi käsissä murskatut marengit sekä mantelilastut paria lusikallista lukuun ottamatta.
5. Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla tai muovikelmulla. Kaada kolmannes jäädykemassasta vuokaan ja jäädytä pakasteessa noin puoli tuntia eli kunnes massa kohmettuu hieman. Kaada vuokaan puolet omenatäytteestä ja sen päälle kolmannes jäädykemassasta. Jäädytä jälleen reilu puoli tuntia, kunnes pinta on alkanut kohmettua. Lisää loppu omenatäyte ja jäädykemassa. Peitä vuoka ja jäädytä ainakin pari-kolme tuntia.
6. Kumoa omenasemifreddo tarjoiluvadille ja koristele pinta marenkimurulla ja mantelilastuilla. Tarjoa heti.
Vinkki
- Jotkut kaupan marengit saattavat sisältää pieniä määriä vehnää. Jos valmistat ruokaa keliaakikolle, valitse vehnätön vaihtoehto.
- Katso muita viileitä jälkiruokaherkkuja: raikas kiivi-jogurttijäätelö, jäädytetty marjakakku, raparperisohjo, jäinen puolukkakohokas.
- Omenan ohella voit käyttää italialaista alkuperää olevaan semifreddoon päärynää, raparperia, tuoreita luumuja tai muita suosikkihedelmiäsi.
Valmistusohje
1.
Kuori ja kuutioi omenat noin sentin kokoisiksi paloiksi. Hauduta omenakuutioita rasvan, sokerin ja kanelin kanssa paistinpannussa tai kattilassa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia eli kunnes palat pehmenevät hieman. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2.
Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla pari minuuttia eli kunnes ne saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Laita lastuja sivuun n. 1 dl koristelua varten.
3.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri. Vaahdota kolmannessa kulhossa vaniljakastike. Kun vaahdottamisen tekee tässä järjestyksessä, vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.
4.
Sekoita vanilja- ja keltuaisvaahdot. Lisää valkuaisvaahto varovasti mukaan ja lopuksi käsissä murskatut marengit sekä mantelilastut paria lusikallista lukuun ottamatta.
5.
Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla tai muovikelmulla. Kaada kolmannes jäädykemassasta vuokaan ja jäädytä pakasteessa noin puoli tuntia eli kunnes massa kohmettuu hieman. Kaada vuokaan puolet omenatäytteestä ja sen päälle kolmannes jäädykemassasta. Jäädytä jälleen reilu puoli tuntia, kunnes pinta on alkanut kohmettua. Lisää loppu omenatäyte ja jäädykemassa. Peitä vuoka ja jäädytä ainakin pari-kolme tuntia.
6.
Kumoa omenasemifreddo tarjoiluvadille ja koristele pinta marenkimurulla ja mantelilastuilla. Tarjoa heti.
Vinkki
- Jotkut kaupan marengit saattavat sisältää pieniä määriä vehnää. Jos valmistat ruokaa keliaakikolle, valitse vehnätön vaihtoehto.
- Katso muita viileitä jälkiruokaherkkuja: raikas kiivi-jogurttijäätelö, jäädytetty marjakakku, raparperisohjo, jäinen puolukkakohokas.
- Omenan ohella voit käyttää italialaista alkuperää olevaan semifreddoon päärynää, raparperia, tuoreita luumuja tai muita suosikkihedelmiäsi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g