Ainekset
- Pohja
-
150 gkeksejä
-
40 grasiamargariinia
- Täyte
-
2 dlmustikoita tai mansikoita
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 dlsokeria
-
3munanvalkuaista tai 1 dl valkuaisvalmistetta (Proegg)
-
2 tlsitruunanmehua
-
1 dlkuohukermaa
-
1 tlkardemummaa
- Koristeeksi
-
½ lmarjoja
-
10sitruunamelissan lehteä
Valmistusohje
1. Murenna ensin keksit esimerkiksi perunanuijalla kulhossa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita sulatettu rasva keksimuruun ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Survo (sulatetut) marjat ja sekoita tuorejuustoon, lisää myös puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen loput sokerista sekä sitruunanmehu. Vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyvää.
3. Vaahdota kerma ja mausta kardemummalla. Sekoita vaahdot tuorejuustoseokseen varovasti nostellen, ensin kerma.
4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta, peitä hyvin foliolla ja anna jäätyä pakastimessa yön yli. Ota torttu sulamaan 1/2–1 tuntia ennen tarjoilua, irrota vuoan reuna, siirrä torttu vadille ja koristele marjoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa puolijäisenä.
Vinkki
- Jos käytät pakastemarjoja, valitse kaupan kotimaisia tuotteita, koska marjoja ei kuumenneta
- Kuohukerman sijaan voit käyttää vaahdotettavaa vaniljakastiketta
- Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä - se on siis mitä mainioin juhlaleivonnainen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Jäädytetty marjakakku
Jäädytetty juustokakku on kahvipöydän viilein tarjottava, joka kruunaa jälkiruokapöydän.
Jäädytetty juustokakku on kahvipöydän viilein tarjottava, joka kruunaa jälkiruokapöydän.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
150 gkeksejä
-
40 grasiamargariinia
- Täyte
-
2 dlmustikoita tai mansikoita
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 dlsokeria
-
3munanvalkuaista tai 1 dl valkuaisvalmistetta (Proegg)
-
2 tlsitruunanmehua
-
1 dlkuohukermaa
-
1 tlkardemummaa
- Koristeeksi
-
½ lmarjoja
-
10sitruunamelissan lehteä
Valmistusohje
1. Murenna ensin keksit esimerkiksi perunanuijalla kulhossa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita sulatettu rasva keksimuruun ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Survo (sulatetut) marjat ja sekoita tuorejuustoon, lisää myös puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen loput sokerista sekä sitruunanmehu. Vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyvää.
3. Vaahdota kerma ja mausta kardemummalla. Sekoita vaahdot tuorejuustoseokseen varovasti nostellen, ensin kerma.
4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta, peitä hyvin foliolla ja anna jäätyä pakastimessa yön yli. Ota torttu sulamaan 1/2–1 tuntia ennen tarjoilua, irrota vuoan reuna, siirrä torttu vadille ja koristele marjoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa puolijäisenä.
Vinkki
- Jos käytät pakastemarjoja, valitse kaupan kotimaisia tuotteita, koska marjoja ei kuumenneta
- Kuohukerman sijaan voit käyttää vaahdotettavaa vaniljakastiketta
- Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä - se on siis mitä mainioin juhlaleivonnainen.
Valmistusohje
1.
Murenna ensin keksit esimerkiksi perunanuijalla kulhossa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita sulatettu rasva keksimuruun ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2.
Survo (sulatetut) marjat ja sekoita tuorejuustoon, lisää myös puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen loput sokerista sekä sitruunanmehu. Vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyvää.
3.
Vaahdota kerma ja mausta kardemummalla. Sekoita vaahdot tuorejuustoseokseen varovasti nostellen, ensin kerma.
4.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta, peitä hyvin foliolla ja anna jäätyä pakastimessa yön yli. Ota torttu sulamaan 1/2–1 tuntia ennen tarjoilua, irrota vuoan reuna, siirrä torttu vadille ja koristele marjoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa puolijäisenä.
Vinkki
- Jos käytät pakastemarjoja, valitse kaupan kotimaisia tuotteita, koska marjoja ei kuumenneta
- Kuohukerman sijaan voit käyttää vaahdotettavaa vaniljakastiketta
- Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä - se on siis mitä mainioin juhlaleivonnainen.
Muunnos
- Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g