Ainekset
-
600 gjuureksia
-
1 rklöljyä
-
1 tlrosmariinia
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese juurekset ja kuori halutessasi. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä, mandoliinilla tai monitoimikoneella.
2. Hienonna rosmariinia terävällä veitsellä. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Lisää juuresviipaleet ja sekoita.
3. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi niin, että palat eivät kosketa toisiaan.
4. Kypsennä kiertoilmauunissa 125 asteessa 45-50 minuuttia eli kunnes ne ovat kuivia, rapeita ja saaneet hieman väriä. Paistoaikaan vaikuttaa mm. viipaleiden paksuus. Pidennä tai lyhennä juuressipsien paistoaikaa tarvittaessa.
Vinkki
- Kokeile myös muita terveellisempiä naposteluherkkuja: mausteisia papuja, dippikasviksia ja popkorneja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
560 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
86 g
josta sokereita
50 g
Kuitua
26 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
1.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Juuressipsit
Terveellisemmät sipsit syntyvät itse tehden. Makeat juuressipsit eivät kaipaa suolaa tai juuri edes rasvaa. Rapeiden juuressipsien avulla kasvatat helposti niin omaa kuin perheenjäsenten kasvisten syömistä.
Terveellisemmät sipsit syntyvät itse tehden. Makeat juuressipsit eivät kaipaa suolaa tai juuri edes rasvaa. Rapeiden juuressipsien avulla kasvatat helposti niin omaa kuin perheenjäsenten kasvisten syömistä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gjuureksia
-
1 rklöljyä
-
1 tlrosmariinia
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese juurekset ja kuori halutessasi. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä, mandoliinilla tai monitoimikoneella.
2. Hienonna rosmariinia terävällä veitsellä. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Lisää juuresviipaleet ja sekoita.
3. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi niin, että palat eivät kosketa toisiaan.
4. Kypsennä kiertoilmauunissa 125 asteessa 45-50 minuuttia eli kunnes ne ovat kuivia, rapeita ja saaneet hieman väriä. Paistoaikaan vaikuttaa mm. viipaleiden paksuus. Pidennä tai lyhennä juuressipsien paistoaikaa tarvittaessa.
Vinkki
- Kokeile myös muita terveellisempiä naposteluherkkuja: mausteisia papuja, dippikasviksia ja popkorneja
Valmistusohje
1.
Pese juurekset ja kuori halutessasi. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä, mandoliinilla tai monitoimikoneella.
2.
Hienonna rosmariinia terävällä veitsellä. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Lisää juuresviipaleet ja sekoita.
3.
Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi niin, että palat eivät kosketa toisiaan.
4.
Kypsennä kiertoilmauunissa 125 asteessa 45-50 minuuttia eli kunnes ne ovat kuivia, rapeita ja saaneet hieman väriä. Paistoaikaan vaikuttaa mm. viipaleiden paksuus. Pidennä tai lyhennä juuressipsien paistoaikaa tarvittaessa.
Vinkki
- Kokeile myös muita terveellisempiä naposteluherkkuja: mausteisia papuja, dippikasviksia ja popkorneja
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
560 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
86 g
josta sokereita
50 g
Kuitua
26 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
1.3 g