Ainekset
- Sitruunajäädyke
-
2liivatelehteä
-
2sitruunaa
-
1vaniljatanko
-
1muna
-
2keltuaista
-
3 rklsokeria
-
2valkuaista
-
2 rklsokeria
- Marinoidut marjat
-
4 dl(kotimaisia) marjoja
-
2 rkltomusokeria
-
2 clmanteli- tai appelsiinilikööriä
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Pese sitruunat huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä sisus. Laita sitruunan kuori, -mehu, muna, keltuaiset, sokeri (3 rkl) ja vaniljatangon sisus kulhoon ja sekoita vispilällä vesihauteessa kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia).
4. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne lämpimään sitruunaseokseen. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa sitruunaseosta sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
5. Vaahdota valkuaiset ja sokeri (2 rkl) ja lisää varovasti sitruunaseokseen.
6. Kaada jäädykemassaa 4 pieneen annosvuokaan. Laita vuoat pakastimeen ja anna jäätyä ainakin 4 tuntia. Laita sillä aikaa marjat marinoitumaan.
7. Pilko marjat tarvittaessa. Marinoi marjoja tomusokerissa ja liköörissä 2-4 tuntia. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä vesitilkan tai hillo-marmeladisokerin kanssa (2 rkl) muutama minuutti ja marinoi jäähtyneenä
Vinkki
- Katso muut viileät jälkiruoat: marjajäätelö sekä puolukkakohokas
- Jäädykkeet voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua pakkaseen helpottamaan juhlavalmisteluita.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
124 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sitruunajäädyke
Sitruunajäädyke marinoiduilla marjoilla on raikas ja kevyt päätös juhlavalle aterialle.
Sitruunajäädyke marinoiduilla marjoilla on raikas ja kevyt päätös juhlavalle aterialle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Sitruunajäädyke
-
2liivatelehteä
-
2sitruunaa
-
1vaniljatanko
-
1muna
-
2keltuaista
-
3 rklsokeria
-
2valkuaista
-
2 rklsokeria
- Marinoidut marjat
-
4 dl(kotimaisia) marjoja
-
2 rkltomusokeria
-
2 clmanteli- tai appelsiinilikööriä
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Pese sitruunat huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä sisus. Laita sitruunan kuori, -mehu, muna, keltuaiset, sokeri (3 rkl) ja vaniljatangon sisus kulhoon ja sekoita vispilällä vesihauteessa kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia).
4. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne lämpimään sitruunaseokseen. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa sitruunaseosta sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
5. Vaahdota valkuaiset ja sokeri (2 rkl) ja lisää varovasti sitruunaseokseen.
6. Kaada jäädykemassaa 4 pieneen annosvuokaan. Laita vuoat pakastimeen ja anna jäätyä ainakin 4 tuntia. Laita sillä aikaa marjat marinoitumaan.
7. Pilko marjat tarvittaessa. Marinoi marjoja tomusokerissa ja liköörissä 2-4 tuntia. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä vesitilkan tai hillo-marmeladisokerin kanssa (2 rkl) muutama minuutti ja marinoi jäähtyneenä
Vinkki
- Katso muut viileät jälkiruoat: marjajäätelö sekä puolukkakohokas
- Jäädykkeet voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua pakkaseen helpottamaan juhlavalmisteluita.
Valmistusohje
1.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2.
Pese sitruunat huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu.
3.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä sisus. Laita sitruunan kuori, -mehu, muna, keltuaiset, sokeri (3 rkl) ja vaniljatangon sisus kulhoon ja sekoita vispilällä vesihauteessa kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia).
4.
Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne lämpimään sitruunaseokseen. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa sitruunaseosta sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
5.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri (2 rkl) ja lisää varovasti sitruunaseokseen.
6.
Kaada jäädykemassaa 4 pieneen annosvuokaan. Laita vuoat pakastimeen ja anna jäätyä ainakin 4 tuntia. Laita sillä aikaa marjat marinoitumaan.
7.
Pilko marjat tarvittaessa. Marinoi marjoja tomusokerissa ja liköörissä 2-4 tuntia. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä vesitilkan tai hillo-marmeladisokerin kanssa (2 rkl) muutama minuutti ja marinoi jäähtyneenä
Vinkki
- Katso muut viileät jälkiruoat: marjajäätelö sekä puolukkakohokas
- Jäädykkeet voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua pakkaseen helpottamaan juhlavalmisteluita.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
124 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g