Ainekset
-
2liivatelehteä
-
2 dlkotimaisia vadelmia
-
1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
1 rklsitruunamehua
-
½ dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 dlrasvatonta piimää
- Koristeeksi
-
1 dlkotimaisia vadelmia
Valmistusohje
1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta marjat. Vaahdota vaniljakastike.
2. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Sekoita sillä aikaa vaniljavaahto, sokerit ja piimä. Lisää lopuksi liivate piimäseokseen kokoajan sekoittaen.
3. Jaa massa kahteen kulhoon ja sekoita toiseen vadelmasose. Jaa punaista ja valkoista vanukasseosta vuorotellen annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia
Vinkki
- vadelmien sijaan vanukkaaseen sopii esimerkiksi puolukka, karpalo tai mustikka tai hedelmät soseeksi keitettynä
- voit piristää makua laittamalla vanukasseokseen silputtua minttua tai sitruunamelissaa. Myös sitruunan tai limen kuori sopivat erinomaisesti
- jos käytät ulkomaalaisia pakastemarjoja, kiehauta niitä pari minuuttia vesitilkassa mahdollisten mikrobien tuhoamiseksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Vadelmavanukas
Piimä tekee vadelmavanukkaasta täyteläisen pehmeän.
Piimä tekee vadelmavanukkaasta täyteläisen pehmeän.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2liivatelehteä
-
2 dlkotimaisia vadelmia
-
1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
1 rklsitruunamehua
-
½ dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 dlrasvatonta piimää
- Koristeeksi
-
1 dlkotimaisia vadelmia
Valmistusohje
1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta marjat. Vaahdota vaniljakastike.
2. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Sekoita sillä aikaa vaniljavaahto, sokerit ja piimä. Lisää lopuksi liivate piimäseokseen kokoajan sekoittaen.
3. Jaa massa kahteen kulhoon ja sekoita toiseen vadelmasose. Jaa punaista ja valkoista vanukasseosta vuorotellen annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia
Vinkki
- vadelmien sijaan vanukkaaseen sopii esimerkiksi puolukka, karpalo tai mustikka tai hedelmät soseeksi keitettynä
- voit piristää makua laittamalla vanukasseokseen silputtua minttua tai sitruunamelissaa. Myös sitruunan tai limen kuori sopivat erinomaisesti
- jos käytät ulkomaalaisia pakastemarjoja, kiehauta niitä pari minuuttia vesitilkassa mahdollisten mikrobien tuhoamiseksi.
Valmistusohje
1.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta marjat. Vaahdota vaniljakastike.
2.
Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Sekoita sillä aikaa vaniljavaahto, sokerit ja piimä. Lisää lopuksi liivate piimäseokseen kokoajan sekoittaen.
3.
Jaa massa kahteen kulhoon ja sekoita toiseen vadelmasose. Jaa punaista ja valkoista vanukasseosta vuorotellen annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia
Vinkki
- vadelmien sijaan vanukkaaseen sopii esimerkiksi puolukka, karpalo tai mustikka tai hedelmät soseeksi keitettynä
- voit piristää makua laittamalla vanukasseokseen silputtua minttua tai sitruunamelissaa. Myös sitruunan tai limen kuori sopivat erinomaisesti
- jos käytät ulkomaalaisia pakastemarjoja, kiehauta niitä pari minuuttia vesitilkassa mahdollisten mikrobien tuhoamiseksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g