Ainekset
- Leivät
-
2 dlvettä
-
10 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
1 rklöljyä
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
- Paahdetut tomaatit
-
200 gkirsikkatomaatteja
-
1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
ripaussuolaa
-
3 oksaatuoretta rosmariinia tai timjamia
- Balsamicosiirappi
-
½ dltummaa balsamicoa
-
½ dlsokeria
-
(2 rklvettä)
- Lisäksi
-
100 gtuorejuustoa
-
50 grucolaa
Valmistusohje
1. Laita ensiksi tomaatit paahtumaan uuniin: halkaise huuhdellut tomaatit ja laita leikkauspinta ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Lorauta pintaan öljyä ja ripottele päälle mausteet. Anna paahtua 150 asteessa noin tunti.
2. Lämmitä leipästen vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja vähitellen, kunnes saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tee odotellessa balsamicosiirappi: mittaa ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia tai kunnes seos paksunee hiukan. Siirappi paksunee lisää jäähtyessään.
4. Jaa taikina 10 osaan ja kauli noin 12x20 cm:n kokoisiksi soikeiksi leipäsiksi. Voitele paistin- tai parilapannu kevyesti öljyllä ja paista leipiä yksi kerrallaan noin 2 minuuttia/puoli. Pidä leivät lämpiminä liinan alla.
5. Sivele paistettujen flatbreadien pintaan lusikallinen tuorejuustoa, tomaatinpuolikkaita sekä rucolaa. Viimeistele pinta balsamicosiirappiraidoilla.
Vinkki
- Kokeile tomaattien sijaan täytteenä myös paahdettuja paprikoita tai paistettuja kesäkurpitsaviipaleita.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
172 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Flatbread
Hapanimelä balsamicosiirappi viimeistelee nämä litteät leipäset herkullisiksi suupaloiksi.
Hapanimelä balsamicosiirappi viimeistelee nämä litteät leipäset herkullisiksi suupaloiksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Leivät
-
2 dlvettä
-
10 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
1 rklöljyä
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
- Paahdetut tomaatit
-
200 gkirsikkatomaatteja
-
1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
ripaussuolaa
-
3 oksaatuoretta rosmariinia tai timjamia
- Balsamicosiirappi
-
½ dltummaa balsamicoa
-
½ dlsokeria
-
(2 rklvettä)
- Lisäksi
-
100 gtuorejuustoa
-
50 grucolaa
Valmistusohje
1. Laita ensiksi tomaatit paahtumaan uuniin: halkaise huuhdellut tomaatit ja laita leikkauspinta ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Lorauta pintaan öljyä ja ripottele päälle mausteet. Anna paahtua 150 asteessa noin tunti.
2. Lämmitä leipästen vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja vähitellen, kunnes saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tee odotellessa balsamicosiirappi: mittaa ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia tai kunnes seos paksunee hiukan. Siirappi paksunee lisää jäähtyessään.
4. Jaa taikina 10 osaan ja kauli noin 12x20 cm:n kokoisiksi soikeiksi leipäsiksi. Voitele paistin- tai parilapannu kevyesti öljyllä ja paista leipiä yksi kerrallaan noin 2 minuuttia/puoli. Pidä leivät lämpiminä liinan alla.
5. Sivele paistettujen flatbreadien pintaan lusikallinen tuorejuustoa, tomaatinpuolikkaita sekä rucolaa. Viimeistele pinta balsamicosiirappiraidoilla.
Vinkki
- Kokeile tomaattien sijaan täytteenä myös paahdettuja paprikoita tai paistettuja kesäkurpitsaviipaleita.
Valmistusohje
1.
Laita ensiksi tomaatit paahtumaan uuniin: halkaise huuhdellut tomaatit ja laita leikkauspinta ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Lorauta pintaan öljyä ja ripottele päälle mausteet. Anna paahtua 150 asteessa noin tunti.
2.
Lämmitä leipästen vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja vähitellen, kunnes saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
3.
Tee odotellessa balsamicosiirappi: mittaa ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia tai kunnes seos paksunee hiukan. Siirappi paksunee lisää jäähtyessään.
4.
Jaa taikina 10 osaan ja kauli noin 12x20 cm:n kokoisiksi soikeiksi leipäsiksi. Voitele paistin- tai parilapannu kevyesti öljyllä ja paista leipiä yksi kerrallaan noin 2 minuuttia/puoli. Pidä leivät lämpiminä liinan alla.
5.
Sivele paistettujen flatbreadien pintaan lusikallinen tuorejuustoa, tomaatinpuolikkaita sekä rucolaa. Viimeistele pinta balsamicosiirappiraidoilla.
Vinkki
- Kokeile tomaattien sijaan täytteenä myös paahdettuja paprikoita tai paistettuja kesäkurpitsaviipaleita.
Muunnos
- Korvaa tuorejuusto kasvipohjaisella levitteellä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
172 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g