Ainekset
-
600 gvaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha, ahven)
-
1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
4tomaattia
-
15 lehteätuoretta basilikaa
-
3 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Appelsiinikastike
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1 dlappelsiinimehua
-
1 dlvalkoviiniä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Mausta kalafileet suolalla.
2. Viipaloi tomaatit paksuiksi siivuiksi ja asettele ne uunivuokaan. Ripottele päälle hienonnettu basilika ja puolet öljystä. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
3. Hienonna sipulit. Lisää loppu öljy (1 ½ rkl) pannulle ja kuullota sipulit kevyesti. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta kastike mustapippurilla.
4. Asettele kalafileet tomaattiviipaleiden päälle ja lisää kalojen päälle kastike. Paista uunissa 200 °C noin 15-20 minuuttia.
Vinkki
Tarjoile ruoka täysjyväriisin tai perunamuusin kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Kalaa appelsiinikastikkeessa
Appelsiini raikastaa uunikalan herkullisesti ja tuo herkullisen keltaisen värin.
Appelsiini raikastaa uunikalan herkullisesti ja tuo herkullisen keltaisen värin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gvaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha, ahven)
-
1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
4tomaattia
-
15 lehteätuoretta basilikaa
-
3 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Appelsiinikastike
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1 dlappelsiinimehua
-
1 dlvalkoviiniä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Mausta kalafileet suolalla.
2. Viipaloi tomaatit paksuiksi siivuiksi ja asettele ne uunivuokaan. Ripottele päälle hienonnettu basilika ja puolet öljystä. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
3. Hienonna sipulit. Lisää loppu öljy (1 ½ rkl) pannulle ja kuullota sipulit kevyesti. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta kastike mustapippurilla.
4. Asettele kalafileet tomaattiviipaleiden päälle ja lisää kalojen päälle kastike. Paista uunissa 200 °C noin 15-20 minuuttia.
Vinkki
Tarjoile ruoka täysjyväriisin tai perunamuusin kanssa.
Valmistusohje
1.
Mausta kalafileet suolalla.
2.
Viipaloi tomaatit paksuiksi siivuiksi ja asettele ne uunivuokaan. Ripottele päälle hienonnettu basilika ja puolet öljystä. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
3.
Hienonna sipulit. Lisää loppu öljy (1 ½ rkl) pannulle ja kuullota sipulit kevyesti. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta kastike mustapippurilla.
4.
Asettele kalafileet tomaattiviipaleiden päälle ja lisää kalojen päälle kastike. Paista uunissa 200 °C noin 15-20 minuuttia.
Vinkki
Tarjoile ruoka täysjyväriisin tai perunamuusin kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.8 g