Ainekset
-
4 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
1 tlsokeria
-
8–9 dlhiivaleipäjauhoja
- Kostutus
-
5 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
- Hernetahna
-
400 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
2 rklöljyä
-
2 rklvettä
-
1 rkllimenmehua
-
½ ruukkuatuoretta korianteria tai basilikaa
-
½chili tai 1 valkosipulinkynsi
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Avokado-tsatsiki
-
200 gkurkkua
-
1avokado
-
1valkosipulinkynsi
-
1 dlturkkilaista jogurttia
-
2 rklsitruunamehua
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsokeria
- Kananmunatäyte
-
4kananmunaa
-
½ ruukkutuoretta ruohosipulia
-
200 gtuorejuustoa
-
100 graejuustoa
-
1 dlmajoneesia
-
½ rklsitruunamehua
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus ja koristelu
-
100 gtuorejuustoa
-
1 dlmajoneesia
-
200 gkurkkua, herneitä, tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä jauhoja vähitellen alustaen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota puolisen tuntia.
2. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja taputtele halkaisijaltaan n. 20 cm pyöreään (irtopohja)vuokaan ja kohota vielä puolisen tuntia. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä mielellään seuraavaan päivään. Jos leivän pinta on epätasainen, leikkaa siitä sahanteräisellä veitsellä epätasaisuudet pois.
3. Hernetahna: sulata herneet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Avokado-tsatsiki: kuutioi kurkku noin sentin paloiksi. Soseuta avokado haarukalla ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
5. Kananmunatäyte: keitä kananmunia 10 minuuttia vedessä. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet munat. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset haarukalla.
6. Kiehauta kostutusliemen vesi ja liuota siihen liemikuutio. Anna jäähtyä. Leikkaa leipä vaakasuunnassa neljään osaan. Aseta pohjalevy tarjoiluvadille. Aseta ympärille halutessasi irtopohjavuoan reunus. Lisää kostutuslientä lusikalla niin, että pohja tuntuu varovasti painettaessa kostealta, reilu 1 dl/leipäviipale. Levitä päälle hernetäyte ja aseta sen päälle leipäviipale. Kostuta leipä hyvin ja kaada päälle kananmunatäyte ja sen päälle kolmas leipäviipale. Kostuta sekin ja levitä pohjalle avokadotäyte. Aseta päälimmäiseksi viimeinen leipäviipale ja kostuta se hyvin. Laita kakun päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta, jotta pinnasta tulee tasainen. Peitä kakku tuorekelmulla tai muovipussilla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
7. Tarjoilupäivänä sekoita kuorrutuksen tuorejuusto ja majoneesi ja levitä kakun pinnalle. Koristele kurkkuruusukkeilla, herneillä ja yrteillä.
Vinkki
- Voit valmistaa voileipäkakun myös paahtoleivästä
- Jätä reunat kuorruttamatta "naked cake" -tyyliin, niin täytteiden keväiset sävyt pääsevät oikeuksiinsa
- Saat reunoista siistit, kun hyödynnät kakun kokoamisessa irtopohjavuoan reunusta
- Jos täytteitä jää yli, ne maistuvat leivän päällä tai uuniperunan silmänä sellaisenaan
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.8 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Voileipäkakku
Näyttävä ja maukas voileipäkakku on kaunis kuin kukka juhlapöydässä. Täytteessä maistuvat avokado, tsatsiki, herne ja kananmuna.
Näyttävä ja maukas voileipäkakku on kaunis kuin kukka juhlapöydässä. Täytteessä maistuvat avokado, tsatsiki, herne ja kananmuna.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
1 tlsokeria
-
8–9 dlhiivaleipäjauhoja
- Kostutus
-
5 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
- Hernetahna
-
400 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
2 rklöljyä
-
2 rklvettä
-
1 rkllimenmehua
-
½ ruukkuatuoretta korianteria tai basilikaa
-
½chili tai 1 valkosipulinkynsi
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Avokado-tsatsiki
-
200 gkurkkua
-
1avokado
-
1valkosipulinkynsi
-
1 dlturkkilaista jogurttia
-
2 rklsitruunamehua
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsokeria
- Kananmunatäyte
-
4kananmunaa
-
½ ruukkutuoretta ruohosipulia
-
200 gtuorejuustoa
-
100 graejuustoa
-
1 dlmajoneesia
-
½ rklsitruunamehua
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus ja koristelu
-
100 gtuorejuustoa
-
1 dlmajoneesia
-
200 gkurkkua, herneitä, tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä jauhoja vähitellen alustaen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota puolisen tuntia.
2. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja taputtele halkaisijaltaan n. 20 cm pyöreään (irtopohja)vuokaan ja kohota vielä puolisen tuntia. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä mielellään seuraavaan päivään. Jos leivän pinta on epätasainen, leikkaa siitä sahanteräisellä veitsellä epätasaisuudet pois.
3. Hernetahna: sulata herneet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Avokado-tsatsiki: kuutioi kurkku noin sentin paloiksi. Soseuta avokado haarukalla ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
5. Kananmunatäyte: keitä kananmunia 10 minuuttia vedessä. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet munat. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset haarukalla.
6. Kiehauta kostutusliemen vesi ja liuota siihen liemikuutio. Anna jäähtyä. Leikkaa leipä vaakasuunnassa neljään osaan. Aseta pohjalevy tarjoiluvadille. Aseta ympärille halutessasi irtopohjavuoan reunus. Lisää kostutuslientä lusikalla niin, että pohja tuntuu varovasti painettaessa kostealta, reilu 1 dl/leipäviipale. Levitä päälle hernetäyte ja aseta sen päälle leipäviipale. Kostuta leipä hyvin ja kaada päälle kananmunatäyte ja sen päälle kolmas leipäviipale. Kostuta sekin ja levitä pohjalle avokadotäyte. Aseta päälimmäiseksi viimeinen leipäviipale ja kostuta se hyvin. Laita kakun päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta, jotta pinnasta tulee tasainen. Peitä kakku tuorekelmulla tai muovipussilla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
7. Tarjoilupäivänä sekoita kuorrutuksen tuorejuusto ja majoneesi ja levitä kakun pinnalle. Koristele kurkkuruusukkeilla, herneillä ja yrteillä.
Vinkki
- Voit valmistaa voileipäkakun myös paahtoleivästä
- Jätä reunat kuorruttamatta "naked cake" -tyyliin, niin täytteiden keväiset sävyt pääsevät oikeuksiinsa
- Saat reunoista siistit, kun hyödynnät kakun kokoamisessa irtopohjavuoan reunusta
- Jos täytteitä jää yli, ne maistuvat leivän päällä tai uuniperunan silmänä sellaisenaan
Valmistusohje
1.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä jauhoja vähitellen alustaen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota puolisen tuntia.
2.
Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja taputtele halkaisijaltaan n. 20 cm pyöreään (irtopohja)vuokaan ja kohota vielä puolisen tuntia. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä mielellään seuraavaan päivään. Jos leivän pinta on epätasainen, leikkaa siitä sahanteräisellä veitsellä epätasaisuudet pois.
3.
Hernetahna: sulata herneet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
4.
Avokado-tsatsiki: kuutioi kurkku noin sentin paloiksi. Soseuta avokado haarukalla ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
5.
Kananmunatäyte: keitä kananmunia 10 minuuttia vedessä. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet munat. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset haarukalla.
6.
Kiehauta kostutusliemen vesi ja liuota siihen liemikuutio. Anna jäähtyä. Leikkaa leipä vaakasuunnassa neljään osaan. Aseta pohjalevy tarjoiluvadille. Aseta ympärille halutessasi irtopohjavuoan reunus. Lisää kostutuslientä lusikalla niin, että pohja tuntuu varovasti painettaessa kostealta, reilu 1 dl/leipäviipale. Levitä päälle hernetäyte ja aseta sen päälle leipäviipale. Kostuta leipä hyvin ja kaada päälle kananmunatäyte ja sen päälle kolmas leipäviipale. Kostuta sekin ja levitä pohjalle avokadotäyte. Aseta päälimmäiseksi viimeinen leipäviipale ja kostuta se hyvin. Laita kakun päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta, jotta pinnasta tulee tasainen. Peitä kakku tuorekelmulla tai muovipussilla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
7.
Tarjoilupäivänä sekoita kuorrutuksen tuorejuusto ja majoneesi ja levitä kakun pinnalle. Koristele kurkkuruusukkeilla, herneillä ja yrteillä.
Vinkki
- Voit valmistaa voileipäkakun myös paahtoleivästä
- Jätä reunat kuorruttamatta "naked cake" -tyyliin, niin täytteiden keväiset sävyt pääsevät oikeuksiinsa
- Saat reunoista siistit, kun hyödynnät kakun kokoamisessa irtopohjavuoan reunusta
- Jos täytteitä jää yli, ne maistuvat leivän päällä tai uuniperunan silmänä sellaisenaan
Muunnos
- Saat voileipäkakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta leipää
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.8 g