Ainekset
-
400 glampaan filettä
-
2 rklpullomargariinia
-
½ tlsuolaa
-
½ tlmustapippuria
- Kuorrutus
-
1 dltuoretta persiljaa
-
25basilikan lehteä
-
1 dlparmesanraastetta
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklmajoneesia
-
2 rklkorppujauhoja
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastettua lihaa, anna fileiden sulaa jääkaapissa yön yli. Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa pinta talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot ja ruskista rasvassa kuumalla pannulla. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Soseuta kuorrutuksen ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä kuorrutus fileiden päälle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viiden minuutin kypsennysaika riittää, jos haluat yrttisen lampaanfileen mediumkypsänä.
3. Anna lihan levätä hetki esimerkiksi foliolla peitettynä ja leikkaa viipaleiksi.
Vinkki
- Muita hyviä juhlavia liharuokia ovat broileritaskut vuohenjuustolla, aasialainen possurulla ja paahtopaisti.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
1.1 g
Yrttinen lampaanfile
Valkosipulinen yrttihuntu on mitä herkullisin kuorrute lampaanfileelle. Yrttinen lampaanfile valmistuu nopeasti – lihan ehtii kypsentää, kun kaikki muut aterian osaset ovat jo valmiina.
Valkosipulinen yrttihuntu on mitä herkullisin kuorrute lampaanfileelle. Yrttinen lampaanfile valmistuu nopeasti – lihan ehtii kypsentää, kun kaikki muut aterian osaset ovat jo valmiina.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 glampaan filettä
-
2 rklpullomargariinia
-
½ tlsuolaa
-
½ tlmustapippuria
- Kuorrutus
-
1 dltuoretta persiljaa
-
25basilikan lehteä
-
1 dlparmesanraastetta
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklmajoneesia
-
2 rklkorppujauhoja
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastettua lihaa, anna fileiden sulaa jääkaapissa yön yli. Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa pinta talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot ja ruskista rasvassa kuumalla pannulla. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Soseuta kuorrutuksen ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä kuorrutus fileiden päälle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viiden minuutin kypsennysaika riittää, jos haluat yrttisen lampaanfileen mediumkypsänä.
3. Anna lihan levätä hetki esimerkiksi foliolla peitettynä ja leikkaa viipaleiksi.
Vinkki
- Muita hyviä juhlavia liharuokia ovat broileritaskut vuohenjuustolla, aasialainen possurulla ja paahtopaisti.
Valmistusohje
1.
Jos käytät pakastettua lihaa, anna fileiden sulaa jääkaapissa yön yli. Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa pinta talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot ja ruskista rasvassa kuumalla pannulla. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
2.
Soseuta kuorrutuksen ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä kuorrutus fileiden päälle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viiden minuutin kypsennysaika riittää, jos haluat yrttisen lampaanfileen mediumkypsänä.
3.
Anna lihan levätä hetki esimerkiksi foliolla peitettynä ja leikkaa viipaleiksi.
Vinkki
- Muita hyviä juhlavia liharuokia ovat broileritaskut vuohenjuustolla, aasialainen possurulla ja paahtopaisti.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
1.1 g