Ainekset
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
1sipuli
-
1-2chili
-
1 rklöljyä tai pullorasvaa
-
400 gwok-vihanneksia
-
2 dlappelsiinimehua
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1 dlvettä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlcurrya
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
300 gkirjolohta
-
½ dltuoretta tilliä
- Lisäksi
-
½ dltuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Hienonna inkivääri ja sipuli. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
2. Lisää kattilaan wok-vihannekset, appelsiinimehu, ruokakerma, vesi ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
3. Lisää kuutioitu kala ja tilli. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia eli kunnes kala kypsyy. Sekoittele kalapataa varovasti kalan lisäämisen jälkeen, jotta kalapalat eivät hajoa.
Vinkki
- Jos kalapadan liemi on makuusi liian ohutta, voit suurustaa sitä vesitilkkaan sekoitetulla massitärkkelyksellä (½ - 1 rkl). Lisää mahdollinen suurus kalapalojen lisäämisen yhteydessä ja sekoittele varovasti.
- Vähemmän mausteinen kalapata syntyy vähentämällä inkiväärin ja chilin määrää. Myös currya kannattaa tupsauttaa varovaisella kädellä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Aasialainen kalapata
Värikäs kalapata on aasialaisten makujen sinfoniaa. Aasialainen kalapata on mausteisen ruuan ystävän ykkösruoka, johon appelsiinimehu tuo mukavaa makeutta.
Värikäs kalapata on aasialaisten makujen sinfoniaa. Aasialainen kalapata on mausteisen ruuan ystävän ykkösruoka, johon appelsiinimehu tuo mukavaa makeutta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
1sipuli
-
1-2chili
-
1 rklöljyä tai pullorasvaa
-
400 gwok-vihanneksia
-
2 dlappelsiinimehua
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1 dlvettä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlcurrya
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
300 gkirjolohta
-
½ dltuoretta tilliä
- Lisäksi
-
½ dltuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Hienonna inkivääri ja sipuli. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
2. Lisää kattilaan wok-vihannekset, appelsiinimehu, ruokakerma, vesi ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
3. Lisää kuutioitu kala ja tilli. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia eli kunnes kala kypsyy. Sekoittele kalapataa varovasti kalan lisäämisen jälkeen, jotta kalapalat eivät hajoa.
Vinkki
- Jos kalapadan liemi on makuusi liian ohutta, voit suurustaa sitä vesitilkkaan sekoitetulla massitärkkelyksellä (½ - 1 rkl). Lisää mahdollinen suurus kalapalojen lisäämisen yhteydessä ja sekoittele varovasti.
- Vähemmän mausteinen kalapata syntyy vähentämällä inkiväärin ja chilin määrää. Myös currya kannattaa tupsauttaa varovaisella kädellä.
Valmistusohje
1.
Hienonna inkivääri ja sipuli. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
2.
Lisää kattilaan wok-vihannekset, appelsiinimehu, ruokakerma, vesi ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
3.
Lisää kuutioitu kala ja tilli. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia eli kunnes kala kypsyy. Sekoittele kalapataa varovasti kalan lisäämisen jälkeen, jotta kalapalat eivät hajoa.
Vinkki
- Jos kalapadan liemi on makuusi liian ohutta, voit suurustaa sitä vesitilkkaan sekoitetulla massitärkkelyksellä (½ - 1 rkl). Lisää mahdollinen suurus kalapalojen lisäämisen yhteydessä ja sekoittele varovasti.
- Vähemmän mausteinen kalapata syntyy vähentämällä inkiväärin ja chilin määrää. Myös currya kannattaa tupsauttaa varovaisella kädellä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g