Kuva: Sydänmerkki

Ainekset

¾ dl
ruokakauraa
2 dl
vettä
(ripaus
suolaa)
100 g
lohta
2 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
¼ tl
jauhettua mustapippuria
4 tankoa
vihreää parsaa
1
veriappelsiini
30 g
kurkkua
½
avokado
½ dl
edamame eli soijapapuja (pakaste)
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
ituja
Viimeistelyyn
1 tl
seesaminsiemeniä
tuoretta tilliä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Kaura-lohibowl

Havaijilaista alkuperää oleva bowl rakentuu lohesta, täysjyväkaurasta ja ihanista kasviksista. Annoksesta riittää isompaan nälkään yhdelle tai pienempään kahdelle.

Havaijilaista alkuperää oleva bowl rakentuu lohesta, täysjyväkaurasta ja ihanista kasviksista. Annoksesta riittää isompaan nälkään yhdelle tai pienempään kahdelle.

Kuva: Sydänmerkki

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
¾ dl
ruokakauraa
2 dl
vettä
(ripaus
suolaa)
100 g
lohta
2 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
¼ tl
jauhettua mustapippuria
4 tankoa
vihreää parsaa
1
veriappelsiini
30 g
kurkkua
½
avokado
½ dl
edamame eli soijapapuja (pakaste)
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
ituja
Viimeistelyyn
1 tl
seesaminsiemeniä
tuoretta tilliä

Valmistusohje

1.
Kypsennä ruokakaura vedessä, kypsennysajan löydät pakkauksesta. Mausta halutessasi keitinvesi suolaripauksella. Anna kauran jäähtyä.
2.
Kuutioi lohi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita soijakastike, seesamiöljy ja mustapippuri kastikkeeksi. Sekoita kastikkeesta puolet lohikuutioiden joukkoon ja puolet kypsän kauran sekaan. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut raaka-aineet.
3.
Napsauta parsojen kantaosa pois. Kypsennä parsat nopeasti (2-3 min) kiehuvassa vedessä, jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
4.
Kuori veriappelsiini ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Siivuta kurkusta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä ja paksuja suikaleita.
5.
Sulata Edamame-pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori avokadon puolikas ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele idut tarvittaessa.
6.
Mausta ruokakaura sitruunamehulla (1 rkl) ja annostele syvälle lautaselle. Kaada lohen mausteliemi pois ja asettele lohikuutiot kauran päälle keoksi. Annostele loputkin raaka-aineet lautaselle kauran ja lohen seuraksi, jokainen raaka-aine omaksi keokseen.
7.
Viimeistele lohibowl sitruunamehulla (1 rkl). Koristele seesaminsiemenillä ja tillillä.

Vinkki

  • Vinkki! Jos kaapistasi löytyy valmiiksikypsennettyä lisäkekauraa, sopiva määrä on n. 1,5 dl
  • Kauran lisäksi voit käyttää muita täysjyväisiä viljalisäkkeitä, esimerkiksi ruista tai vehnää
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä