Ainekset
-
¾ dlruokakauraa
-
2 dlvettä
-
(ripaussuolaa)
-
100 glohta
-
2 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
1 rklseesamiöljyä
-
¼ tljauhettua mustapippuria
-
4 tankoavihreää parsaa
-
1veriappelsiini
-
30 gkurkkua
-
½avokado
-
½ dledamame eli soijapapuja (pakaste)
-
2 rklsitruunamehua
-
1 dlituja
- Viimeistelyyn
-
1 tlseesaminsiemeniä
-
tuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Kypsennä ruokakaura vedessä, kypsennysajan löydät pakkauksesta. Mausta halutessasi keitinvesi suolaripauksella. Anna kauran jäähtyä.
2. Kuutioi lohi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita soijakastike, seesamiöljy ja mustapippuri kastikkeeksi. Sekoita kastikkeesta puolet lohikuutioiden joukkoon ja puolet kypsän kauran sekaan. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut raaka-aineet.
3. Napsauta parsojen kantaosa pois. Kypsennä parsat nopeasti (2-3 min) kiehuvassa vedessä, jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
4. Kuori veriappelsiini ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Siivuta kurkusta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä ja paksuja suikaleita.
5. Sulata Edamame-pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori avokadon puolikas ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele idut tarvittaessa.
6. Mausta ruokakaura sitruunamehulla (1 rkl) ja annostele syvälle lautaselle. Kaada lohen mausteliemi pois ja asettele lohikuutiot kauran päälle keoksi. Annostele loputkin raaka-aineet lautaselle kauran ja lohen seuraksi, jokainen raaka-aine omaksi keokseen.
7. Viimeistele lohibowl sitruunamehulla (1 rkl). Koristele seesaminsiemenillä ja tillillä.
Vinkki
- Vinkki! Jos kaapistasi löytyy valmiiksikypsennettyä lisäkekauraa, sopiva määrä on n. 1,5 dl
- Kauran lisäksi voit käyttää muita täysjyväisiä viljalisäkkeitä, esimerkiksi ruista tai vehnää
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Kaura-lohibowl
Havaijilaista alkuperää oleva bowl rakentuu lohesta, täysjyväkaurasta ja ihanista kasviksista. Annoksesta riittää isompaan nälkään yhdelle tai pienempään kahdelle.
Havaijilaista alkuperää oleva bowl rakentuu lohesta, täysjyväkaurasta ja ihanista kasviksista. Annoksesta riittää isompaan nälkään yhdelle tai pienempään kahdelle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
¾ dlruokakauraa
-
2 dlvettä
-
(ripaussuolaa)
-
100 glohta
-
2 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
1 rklseesamiöljyä
-
¼ tljauhettua mustapippuria
-
4 tankoavihreää parsaa
-
1veriappelsiini
-
30 gkurkkua
-
½avokado
-
½ dledamame eli soijapapuja (pakaste)
-
2 rklsitruunamehua
-
1 dlituja
- Viimeistelyyn
-
1 tlseesaminsiemeniä
-
tuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Kypsennä ruokakaura vedessä, kypsennysajan löydät pakkauksesta. Mausta halutessasi keitinvesi suolaripauksella. Anna kauran jäähtyä.
2. Kuutioi lohi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita soijakastike, seesamiöljy ja mustapippuri kastikkeeksi. Sekoita kastikkeesta puolet lohikuutioiden joukkoon ja puolet kypsän kauran sekaan. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut raaka-aineet.
3. Napsauta parsojen kantaosa pois. Kypsennä parsat nopeasti (2-3 min) kiehuvassa vedessä, jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
4. Kuori veriappelsiini ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Siivuta kurkusta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä ja paksuja suikaleita.
5. Sulata Edamame-pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori avokadon puolikas ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele idut tarvittaessa.
6. Mausta ruokakaura sitruunamehulla (1 rkl) ja annostele syvälle lautaselle. Kaada lohen mausteliemi pois ja asettele lohikuutiot kauran päälle keoksi. Annostele loputkin raaka-aineet lautaselle kauran ja lohen seuraksi, jokainen raaka-aine omaksi keokseen.
7. Viimeistele lohibowl sitruunamehulla (1 rkl). Koristele seesaminsiemenillä ja tillillä.
Vinkki
- Vinkki! Jos kaapistasi löytyy valmiiksikypsennettyä lisäkekauraa, sopiva määrä on n. 1,5 dl
- Kauran lisäksi voit käyttää muita täysjyväisiä viljalisäkkeitä, esimerkiksi ruista tai vehnää
Valmistusohje
1.
Kypsennä ruokakaura vedessä, kypsennysajan löydät pakkauksesta. Mausta halutessasi keitinvesi suolaripauksella. Anna kauran jäähtyä.
2.
Kuutioi lohi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita soijakastike, seesamiöljy ja mustapippuri kastikkeeksi. Sekoita kastikkeesta puolet lohikuutioiden joukkoon ja puolet kypsän kauran sekaan. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut raaka-aineet.
3.
Napsauta parsojen kantaosa pois. Kypsennä parsat nopeasti (2-3 min) kiehuvassa vedessä, jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
4.
Kuori veriappelsiini ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Siivuta kurkusta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä ja paksuja suikaleita.
5.
Sulata Edamame-pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori avokadon puolikas ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele idut tarvittaessa.
6.
Mausta ruokakaura sitruunamehulla (1 rkl) ja annostele syvälle lautaselle. Kaada lohen mausteliemi pois ja asettele lohikuutiot kauran päälle keoksi. Annostele loputkin raaka-aineet lautaselle kauran ja lohen seuraksi, jokainen raaka-aine omaksi keokseen.
7.
Viimeistele lohibowl sitruunamehulla (1 rkl). Koristele seesaminsiemenillä ja tillillä.
Vinkki
- Vinkki! Jos kaapistasi löytyy valmiiksikypsennettyä lisäkekauraa, sopiva määrä on n. 1,5 dl
- Kauran lisäksi voit käyttää muita täysjyväisiä viljalisäkkeitä, esimerkiksi ruista tai vehnää
Muunnos
Saat bowlin vegaanisena, kun vaihdat lohen maustamattomaan tofuun.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g