Ainekset
-
300 gvalkokaalia
-
150 gporkkanaa
-
2lehtisellerin vartta
-
2punaista paprikaa
-
150 gpurjoa
-
(1valkosipulinkynsi)
-
2 rklöljyä
-
1-2 tlpaprikajauhetta
-
1 lvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 tlk (n. 400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
-
2 dlpastaa
-
1 tltimjamia
-
½-1 tlrouhittua mustapippuria
-
200 gherneitä (pakaste)
-
200 gpalvikinkkua
- Koristeeksi
-
tuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Suikaloi kasvikset. Kuullota purjo, paprikajauhe (ja valkosipuli) öljyssä, lisää kasvissuikaleet, vesi ja liemikuutio.
2. Anna poreilla kymmenisen minuuttia ja lisää tomaattisäilyke liemineen, pasta ja mausteet.
3. Anna pastan kypsyä melkein valmiiksi. Suikaloi sillä välin kinkku ja lisää se sekä herneet keittoon ja keitä vielä muutama minuutti.
4. Viimeistele soppa persiljasilpulla.
Vinkki
- Kasvisversioon sopii myös mm. nyhtökaura vaikkapa savupaprikalla maustettuna.
- säilyketomaatin ohella voit hyödyntää minestronessa hyvin kypsyneitä tomaatteja. Liemeen voit silloin lisätä turauksen tomaattipyrettä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Minestrone
Helppoon minestronekeittoon pilkotaan oman maun mukaan kasviksia, joita kotoa sattuu löytymään – erinomainen hävikinvähennyssoppa! Tukevuutta minestronelle antavat kinkku ja kasvisversiossa, vaikkapa herneet ja pavut.
Helppoon minestronekeittoon pilkotaan oman maun mukaan kasviksia, joita kotoa sattuu löytymään – erinomainen hävikinvähennyssoppa! Tukevuutta minestronelle antavat kinkku ja kasvisversiossa, vaikkapa herneet ja pavut.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300 gvalkokaalia
-
150 gporkkanaa
-
2lehtisellerin vartta
-
2punaista paprikaa
-
150 gpurjoa
-
(1valkosipulinkynsi)
-
2 rklöljyä
-
1-2 tlpaprikajauhetta
-
1 lvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 tlk (n. 400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
-
2 dlpastaa
-
1 tltimjamia
-
½-1 tlrouhittua mustapippuria
-
200 gherneitä (pakaste)
-
200 gpalvikinkkua
- Koristeeksi
-
tuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Suikaloi kasvikset. Kuullota purjo, paprikajauhe (ja valkosipuli) öljyssä, lisää kasvissuikaleet, vesi ja liemikuutio.
2. Anna poreilla kymmenisen minuuttia ja lisää tomaattisäilyke liemineen, pasta ja mausteet.
3. Anna pastan kypsyä melkein valmiiksi. Suikaloi sillä välin kinkku ja lisää se sekä herneet keittoon ja keitä vielä muutama minuutti.
4. Viimeistele soppa persiljasilpulla.
Vinkki
- Kasvisversioon sopii myös mm. nyhtökaura vaikkapa savupaprikalla maustettuna.
- säilyketomaatin ohella voit hyödyntää minestronessa hyvin kypsyneitä tomaatteja. Liemeen voit silloin lisätä turauksen tomaattipyrettä.
Valmistusohje
1.
Suikaloi kasvikset. Kuullota purjo, paprikajauhe (ja valkosipuli) öljyssä, lisää kasvissuikaleet, vesi ja liemikuutio.
2.
Anna poreilla kymmenisen minuuttia ja lisää tomaattisäilyke liemineen, pasta ja mausteet.
3.
Anna pastan kypsyä melkein valmiiksi. Suikaloi sillä välin kinkku ja lisää se sekä herneet keittoon ja keitä vielä muutama minuutti.
4.
Viimeistele soppa persiljasilpulla.
Vinkki
- Kasvisversioon sopii myös mm. nyhtökaura vaikkapa savupaprikalla maustettuna.
- säilyketomaatin ohella voit hyödyntää minestronessa hyvin kypsyneitä tomaatteja. Liemeen voit silloin lisätä turauksen tomaattipyrettä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g