Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
200 g
tuoreita herkkusieniä
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
500 g
tomaattimurskaa
300 g
tonnikalaa
2 dl
vettä
1 rkl
basilikaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
chilijauhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo

Tonnikalakastike

Tomaattinen tonnikalakastike on maittavaa pikaruokaa parhaimmillaan.

Tomaattinen tonnikalakastike on maittavaa pikaruokaa parhaimmillaan.

Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
200 g
tuoreita herkkusieniä
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
500 g
tomaattimurskaa
300 g
tonnikalaa
2 dl
vettä
1 rkl
basilikaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
chilijauhetta

Valmistusohje

1.
Hienonna sipulit ja viipaloi herkkusienet. Kuullota kasviksia rasvassa muutama minuutti.
2.
Lisää tomaattimurska, valutettu tonnikala ja vesi. Hauduta kastiketta n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi mausteet.

Vinkki

  • Tarjoa kastikkeen kanssa kuitupitoista pastaa.
  • Kuivatun basilikan sijaan tuore versio tuo ihanan makulisän kala-annokseen.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g