Ainekset
-
400 gtuoreita sieniä
-
2salottisipulia
-
1valkosipulinkynsi
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2 rklvehnäjauhoja
-
5 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 rklsoijakastiketta
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
½ dlkuivaa sherryä
-
4 oksaatuoretta rakuunaa
-
ripausjauhettua valkopippuria
- Koristeeksi
-
2 dlrasvatonta maitoa
-
tuoretta ruohosipulia
Valmistusohje
1. Puhdista sienet ja pilko parin sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuullota sieniä rasvassa kattilassa muutama minuutti eli kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista vielä minuutin verran.
3. Ripottele vehnäjauhot sienten päälle ja sekoita. Lisää puolet vedestä, liemikuutio ja soija. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kasvirasvasekoite sekä vettä 2-3 dl eli niin, että saat sopivan paksuisen keiton. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella.
4. Mausta lopuksi sherryllä, hienonnetulla rakuunalla ja valkopippurilla.
5. Kuumenna rasvaton maito ja vaahdota se kuohkeaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Annostele keitto kulhoihin ja nosta päälle maitovaahtoa sekä silputtua ruohosipulia.
Vinkki
Jos sienionni ei ole myötä, valmista soppa kaupan viljellyistä sienistä. Tuoreiden sijaan voit käyttää myös kuivattuja sieniä (1 dl).
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sienicappuccino
Sherry tuo maitovaahdon ohella keittoon ripauksen juhlaa.
Sherry tuo maitovaahdon ohella keittoon ripauksen juhlaa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gtuoreita sieniä
-
2salottisipulia
-
1valkosipulinkynsi
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2 rklvehnäjauhoja
-
5 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 rklsoijakastiketta
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
½ dlkuivaa sherryä
-
4 oksaatuoretta rakuunaa
-
ripausjauhettua valkopippuria
- Koristeeksi
-
2 dlrasvatonta maitoa
-
tuoretta ruohosipulia
Valmistusohje
1. Puhdista sienet ja pilko parin sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuullota sieniä rasvassa kattilassa muutama minuutti eli kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista vielä minuutin verran.
3. Ripottele vehnäjauhot sienten päälle ja sekoita. Lisää puolet vedestä, liemikuutio ja soija. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kasvirasvasekoite sekä vettä 2-3 dl eli niin, että saat sopivan paksuisen keiton. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella.
4. Mausta lopuksi sherryllä, hienonnetulla rakuunalla ja valkopippurilla.
5. Kuumenna rasvaton maito ja vaahdota se kuohkeaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Annostele keitto kulhoihin ja nosta päälle maitovaahtoa sekä silputtua ruohosipulia.
Vinkki
Jos sienionni ei ole myötä, valmista soppa kaupan viljellyistä sienistä. Tuoreiden sijaan voit käyttää myös kuivattuja sieniä (1 dl).
Valmistusohje
1.
Puhdista sienet ja pilko parin sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2.
Kuullota sieniä rasvassa kattilassa muutama minuutti eli kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista vielä minuutin verran.
3.
Ripottele vehnäjauhot sienten päälle ja sekoita. Lisää puolet vedestä, liemikuutio ja soija. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kasvirasvasekoite sekä vettä 2-3 dl eli niin, että saat sopivan paksuisen keiton. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella.
4.
Mausta lopuksi sherryllä, hienonnetulla rakuunalla ja valkopippurilla.
5.
Kuumenna rasvaton maito ja vaahdota se kuohkeaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Annostele keitto kulhoihin ja nosta päälle maitovaahtoa sekä silputtua ruohosipulia.
Vinkki
Jos sienionni ei ole myötä, valmista soppa kaupan viljellyistä sienistä. Tuoreiden sijaan voit käyttää myös kuivattuja sieniä (1 dl).
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g