Ainekset
-
270 gmaustamatonta, kovaa tofua
- Marinadi tofulle
-
2 rklöljyä
-
2 rklvalkoista balsamicoa
-
2 rklhunajaa
-
2 rklsoijakastiketta
- Salaatinkastike
-
2 rklöljyä
-
2 rklvalkoista balsamicoa
-
1 rklhunajaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
2 ruukkuaerilaisia salaatteja
-
½ ruukkuatuoretta basilikaa
-
200 gkurkkua
-
1paprika
-
1avokado
-
2 dlmungpavun ituja
Valmistusohje
1. Kuutioi tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää tofupalat. Anna maustua muutama tunti tai ainakin ainesten pilkkomisen ajan jääkaapissa.
2. Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
3. Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
4. Revi huuhdellut salaatit vadille. Revi joukkoon myös basilikan lehdet. Leikkaa kurkku ja paprika suikaleiksi ja ripottele lehtien päälle.
5. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado salaattiin ja lisää myös mungpavut.
6. Ruskista tofupalat marinadissaan paistinpannulla. Anna jäähtyä hetken ajan.
Vinkki
- Herkullisen tofun valmistamisen salaisuus on nesteen poistaminen ennen kokkauksen aloitusta: laita kuutioidut tofupalat hetkeksi talouspaperin päälle ennen pannulle heittämistä.
- Kurkkaa muut salaattireseptit täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Tofu-avokadosalaatti
Marinoiminen tuo tofuun lisää potkua ja idut tuovat salaattiin lisärousketta.
Marinoiminen tuo tofuun lisää potkua ja idut tuovat salaattiin lisärousketta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
270 gmaustamatonta, kovaa tofua
- Marinadi tofulle
-
2 rklöljyä
-
2 rklvalkoista balsamicoa
-
2 rklhunajaa
-
2 rklsoijakastiketta
- Salaatinkastike
-
2 rklöljyä
-
2 rklvalkoista balsamicoa
-
1 rklhunajaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
2 ruukkuaerilaisia salaatteja
-
½ ruukkuatuoretta basilikaa
-
200 gkurkkua
-
1paprika
-
1avokado
-
2 dlmungpavun ituja
Valmistusohje
1. Kuutioi tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää tofupalat. Anna maustua muutama tunti tai ainakin ainesten pilkkomisen ajan jääkaapissa.
2. Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
3. Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
4. Revi huuhdellut salaatit vadille. Revi joukkoon myös basilikan lehdet. Leikkaa kurkku ja paprika suikaleiksi ja ripottele lehtien päälle.
5. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado salaattiin ja lisää myös mungpavut.
6. Ruskista tofupalat marinadissaan paistinpannulla. Anna jäähtyä hetken ajan.
Vinkki
- Herkullisen tofun valmistamisen salaisuus on nesteen poistaminen ennen kokkauksen aloitusta: laita kuutioidut tofupalat hetkeksi talouspaperin päälle ennen pannulle heittämistä.
- Kurkkaa muut salaattireseptit täältä.
Valmistusohje
1.
Kuutioi tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää tofupalat. Anna maustua muutama tunti tai ainakin ainesten pilkkomisen ajan jääkaapissa.
2.
Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
3.
Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
4.
Revi huuhdellut salaatit vadille. Revi joukkoon myös basilikan lehdet. Leikkaa kurkku ja paprika suikaleiksi ja ripottele lehtien päälle.
5.
Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado salaattiin ja lisää myös mungpavut.
6.
Ruskista tofupalat marinadissaan paistinpannulla. Anna jäähtyä hetken ajan.
Vinkki
- Herkullisen tofun valmistamisen salaisuus on nesteen poistaminen ennen kokkauksen aloitusta: laita kuutioidut tofupalat hetkeksi talouspaperin päälle ennen pannulle heittämistä.
- Kurkkaa muut salaattireseptit täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g