Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

270 g
maustamatonta, kovaa tofua
Marinadi tofulle
2 rkl
öljyä
2 rkl
valkoista balsamicoa
2 rkl
hunajaa
2 rkl
soijakastiketta
Salaatinkastike
2 rkl
öljyä
2 rkl
valkoista balsamicoa
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
2 ruukkua
erilaisia salaatteja
½ ruukkua
tuoretta basilikaa
200 g
kurkkua
1
paprika
1
avokado
2 dl
mungpavun ituja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)

Tofu-avokadosalaatti

Marinoiminen tuo tofuun lisää potkua ja idut tuovat salaattiin lisärousketta.

Marinoiminen tuo tofuun lisää potkua ja idut tuovat salaattiin lisärousketta.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
270 g
maustamatonta, kovaa tofua
Marinadi tofulle
2 rkl
öljyä
2 rkl
valkoista balsamicoa
2 rkl
hunajaa
2 rkl
soijakastiketta
Salaatinkastike
2 rkl
öljyä
2 rkl
valkoista balsamicoa
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
2 ruukkua
erilaisia salaatteja
½ ruukkua
tuoretta basilikaa
200 g
kurkkua
1
paprika
1
avokado
2 dl
mungpavun ituja

Valmistusohje

1.
Kuutioi tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää tofupalat. Anna maustua muutama tunti tai ainakin ainesten pilkkomisen ajan jääkaapissa.
2.
Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
3.
Valmista myös salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
4.
Revi huuhdellut salaatit vadille. Revi joukkoon myös basilikan lehdet. Leikkaa kurkku ja paprika suikaleiksi ja ripottele lehtien päälle.
5.
Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado salaattiin ja lisää myös mungpavut.
6.
Ruskista tofupalat marinadissaan paistinpannulla. Anna jäähtyä hetken ajan.

Vinkki

  • Herkullisen tofun valmistamisen salaisuus on nesteen poistaminen ennen kokkauksen aloitusta: laita kuutioidut tofupalat hetkeksi talouspaperin päälle ennen pannulle heittämistä.
  • Kurkkaa muut salaattireseptit täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g