Ainekset
-
700 gnaudan paistia
-
100 gkevyttä tuorejuustoa
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlrosmariinia, timjamia tai persiljaa
-
1paprika
-
200 gpurjoa
-
100 gkuivattuja hedelmiä (esim. viikuna, luumu)
- Ruskistamiseen
-
2 rklöljyä
- Haudutukseen
-
6 dlvettä
-
1sipuli
-
4valkosipulin kynttä
-
2porkkanaa
-
1palsternakka
-
1laakerinlehti
- Kastike
-
4 dlhaudutuslientä
-
2 rklvehnäjauhoja (+ vettä)
-
2 rkltuorejuustoa TAI
-
½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
1 rkltomaattipyrettä
-
½ tlsuolaa
-
1 tlrosmariinia
-
1 tltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha poikkisyin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji lihaviipaleita kahden muovikalvon välissä. Lado viipaleet työlaudalle vieri viereen. Sivele lihapalat tuorejuustolla ja ripottele päälle mausteet.
2. Leikkaa paprika, purjo ja viikunat suikaleiksi ja laita yksi viipale kutakin kääryleen täytteeksi. Kääri lihaviipaleet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
3. Kuori ja pilko sipulit, porkkana ja palsternakka. Kuumenna öljy padassa ja ruskista kääryleet. Lisää pataan vesi, laakerinlehti ja kasvikset. Peitä pata kannella tai foliolla, jotteivat lihakääryleet tummu liikaa. Anna kääryleiden hautua 175 asteessa 40-50 minuuttia.
4. Nosta valmiit kääryleet ja kasvikset tarjoiluvadille ja poista tikut. Peitä vati alumiinifoliolla, jotta liha ja kasvikset pysyvät lämpiminä. Voit pitää ne lämpiminä myös uunin jälkilämmössä.
5. Siivilöi haudutusliemi, lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot ja suurusta kastike. Lisää tuorejuusto tai ruokakerma ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia ja kaada se tarjolle kastikekulhoon.
Vinkki
- Keitä lisukkeeksi vielä perunasosetta tai täysjyväohraa, niin ateria on valmis.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
97 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.6 g
Lihakääryleet
Liha ja kasvikset valmistuvat kerralla viikonlopun ruokapöytään tai juhlavaksi ateriaksi.
Liha ja kasvikset valmistuvat kerralla viikonlopun ruokapöytään tai juhlavaksi ateriaksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
700 gnaudan paistia
-
100 gkevyttä tuorejuustoa
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlrosmariinia, timjamia tai persiljaa
-
1paprika
-
200 gpurjoa
-
100 gkuivattuja hedelmiä (esim. viikuna, luumu)
- Ruskistamiseen
-
2 rklöljyä
- Haudutukseen
-
6 dlvettä
-
1sipuli
-
4valkosipulin kynttä
-
2porkkanaa
-
1palsternakka
-
1laakerinlehti
- Kastike
-
4 dlhaudutuslientä
-
2 rklvehnäjauhoja (+ vettä)
-
2 rkltuorejuustoa TAI
-
½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
1 rkltomaattipyrettä
-
½ tlsuolaa
-
1 tlrosmariinia
-
1 tltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha poikkisyin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji lihaviipaleita kahden muovikalvon välissä. Lado viipaleet työlaudalle vieri viereen. Sivele lihapalat tuorejuustolla ja ripottele päälle mausteet.
2. Leikkaa paprika, purjo ja viikunat suikaleiksi ja laita yksi viipale kutakin kääryleen täytteeksi. Kääri lihaviipaleet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
3. Kuori ja pilko sipulit, porkkana ja palsternakka. Kuumenna öljy padassa ja ruskista kääryleet. Lisää pataan vesi, laakerinlehti ja kasvikset. Peitä pata kannella tai foliolla, jotteivat lihakääryleet tummu liikaa. Anna kääryleiden hautua 175 asteessa 40-50 minuuttia.
4. Nosta valmiit kääryleet ja kasvikset tarjoiluvadille ja poista tikut. Peitä vati alumiinifoliolla, jotta liha ja kasvikset pysyvät lämpiminä. Voit pitää ne lämpiminä myös uunin jälkilämmössä.
5. Siivilöi haudutusliemi, lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot ja suurusta kastike. Lisää tuorejuusto tai ruokakerma ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia ja kaada se tarjolle kastikekulhoon.
Vinkki
- Keitä lisukkeeksi vielä perunasosetta tai täysjyväohraa, niin ateria on valmis.
Valmistusohje
1.
Leikkaa liha poikkisyin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji lihaviipaleita kahden muovikalvon välissä. Lado viipaleet työlaudalle vieri viereen. Sivele lihapalat tuorejuustolla ja ripottele päälle mausteet.
2.
Leikkaa paprika, purjo ja viikunat suikaleiksi ja laita yksi viipale kutakin kääryleen täytteeksi. Kääri lihaviipaleet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
3.
Kuori ja pilko sipulit, porkkana ja palsternakka. Kuumenna öljy padassa ja ruskista kääryleet. Lisää pataan vesi, laakerinlehti ja kasvikset. Peitä pata kannella tai foliolla, jotteivat lihakääryleet tummu liikaa. Anna kääryleiden hautua 175 asteessa 40-50 minuuttia.
4.
Nosta valmiit kääryleet ja kasvikset tarjoiluvadille ja poista tikut. Peitä vati alumiinifoliolla, jotta liha ja kasvikset pysyvät lämpiminä. Voit pitää ne lämpiminä myös uunin jälkilämmössä.
5.
Siivilöi haudutusliemi, lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot ja suurusta kastike. Lisää tuorejuusto tai ruokakerma ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia ja kaada se tarjolle kastikekulhoon.
Vinkki
- Keitä lisukkeeksi vielä perunasosetta tai täysjyväohraa, niin ateria on valmis.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
97 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.6 g