Ainekset
-
800 gvalkokaalia
-
2 dltattaria (kokonaista tai rouhittua)
-
½vähäsuolainen kasvisliemikuutio
-
250 gsieniä (esim. tatteja)
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlmeiramia
-
½ tlrosmariinia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 rklsiirappia
-
2 rklvettä
Valmistusohje
1. Poista kaalista kova kanta. Laita suureen kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet (20 kpl) ja silppua loput täytteeseen. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2. Puhdista ja pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä, lisää sienet ja kaalisilppu ja hauduta kypsäksi.
3. Lisää kaaliseokseen kypsä tattari sekä mausteet.
4. Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella tattari-sienitäytettä ja kierrä kääryleiksi.
5. Lado kääryleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valuta päälle vedellä ohenettu siirappi ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki
- Tutustu myös jauheliha-kaalikääryleitten reseptiin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Tattikaalikääryleet
Sienten ystävä käärii kaalinlehden sisälle tattitäytteen tai kaupasta ostettuja haluamiaan sieniä.
Sienten ystävä käärii kaalinlehden sisälle tattitäytteen tai kaupasta ostettuja haluamiaan sieniä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 gvalkokaalia
-
2 dltattaria (kokonaista tai rouhittua)
-
½vähäsuolainen kasvisliemikuutio
-
250 gsieniä (esim. tatteja)
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlmeiramia
-
½ tlrosmariinia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 rklsiirappia
-
2 rklvettä
Valmistusohje
1. Poista kaalista kova kanta. Laita suureen kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet (20 kpl) ja silppua loput täytteeseen. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2. Puhdista ja pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä, lisää sienet ja kaalisilppu ja hauduta kypsäksi.
3. Lisää kaaliseokseen kypsä tattari sekä mausteet.
4. Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella tattari-sienitäytettä ja kierrä kääryleiksi.
5. Lado kääryleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valuta päälle vedellä ohenettu siirappi ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki
- Tutustu myös jauheliha-kaalikääryleitten reseptiin.
Valmistusohje
1.
Poista kaalista kova kanta. Laita suureen kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet (20 kpl) ja silppua loput täytteeseen. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2.
Puhdista ja pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä, lisää sienet ja kaalisilppu ja hauduta kypsäksi.
3.
Lisää kaaliseokseen kypsä tattari sekä mausteet.
4.
Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella tattari-sienitäytettä ja kierrä kääryleiksi.
5.
Lado kääryleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valuta päälle vedellä ohenettu siirappi ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki
- Tutustu myös jauheliha-kaalikääryleitten reseptiin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g