Ainekset
-
5 dl (300g)makaroneja
-
1½ lvettä
-
1 tlsuolaa
-
1sipuli
-
2porkkanaa
-
2tomaattia
-
1 pkt (250 g)Nyhtökauraa, esim. tomaatti
-
1 dlketsuppia
-
½ dlBBQ-kastiketta
- Päälle
-
4 dlmaitoa
-
2munaa
-
2 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Keitä makaronit vedessä. Kypsennysajan löydät pakkauksesta (n. 8 min). Kaada vesi kattilasta ja mausta makaronit suolalla.
2. Makaronien kypsyessä hienonna sipuli. Pehmennä silppua mikrossa minuutti.
3. Raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi tai pilko tomaatit.
4. Lisää kasvikset, nyhtökaura, ketsuppi ja bbq-kastike makaronien joukkoon. Voit jättää osan tomaateista myös pinnan koristeeksi. Sekoita ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
5. Sekoita maito ja kananmunat ja kaada makaroniseoksen päälle. Laita pinnalle juustoraaste ja mahdolliset tomaattiviipaleet. Kypsennä 225 asteessa 25 minuuttia.
Vinkki
- Voit tehdä makaroniseoksen jääkaappiin edellisenä päivänä ja paistaa pellillä seuraavana.
- Nyhtökauran sijaan voit käyttää esim. ruskistettua broilerin jauhelihaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
BBQ Peltimakaronilaatikko
BBQ-kastike tuo hivenen savuista makua kotiruokien klassikkoon. Kun paistat makaronilaatikon pellillä, saat reilusti rapeaa pintaa. Kasvisversio syntyy kätevästi nyhtökaurasta tai kaurajauhiksesta, lihaversio puolestaan jauhelihasta.
BBQ-kastike tuo hivenen savuista makua kotiruokien klassikkoon. Kun paistat makaronilaatikon pellillä, saat reilusti rapeaa pintaa. Kasvisversio syntyy kätevästi nyhtökaurasta tai kaurajauhiksesta, lihaversio puolestaan jauhelihasta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dl (300g)makaroneja
-
1½ lvettä
-
1 tlsuolaa
-
1sipuli
-
2porkkanaa
-
2tomaattia
-
1 pkt (250 g)Nyhtökauraa, esim. tomaatti
-
1 dlketsuppia
-
½ dlBBQ-kastiketta
- Päälle
-
4 dlmaitoa
-
2munaa
-
2 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Keitä makaronit vedessä. Kypsennysajan löydät pakkauksesta (n. 8 min). Kaada vesi kattilasta ja mausta makaronit suolalla.
2. Makaronien kypsyessä hienonna sipuli. Pehmennä silppua mikrossa minuutti.
3. Raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi tai pilko tomaatit.
4. Lisää kasvikset, nyhtökaura, ketsuppi ja bbq-kastike makaronien joukkoon. Voit jättää osan tomaateista myös pinnan koristeeksi. Sekoita ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
5. Sekoita maito ja kananmunat ja kaada makaroniseoksen päälle. Laita pinnalle juustoraaste ja mahdolliset tomaattiviipaleet. Kypsennä 225 asteessa 25 minuuttia.
Vinkki
- Voit tehdä makaroniseoksen jääkaappiin edellisenä päivänä ja paistaa pellillä seuraavana.
- Nyhtökauran sijaan voit käyttää esim. ruskistettua broilerin jauhelihaa.
Valmistusohje
1.
Keitä makaronit vedessä. Kypsennysajan löydät pakkauksesta (n. 8 min). Kaada vesi kattilasta ja mausta makaronit suolalla.
2.
Makaronien kypsyessä hienonna sipuli. Pehmennä silppua mikrossa minuutti.
3.
Raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi tai pilko tomaatit.
4.
Lisää kasvikset, nyhtökaura, ketsuppi ja bbq-kastike makaronien joukkoon. Voit jättää osan tomaateista myös pinnan koristeeksi. Sekoita ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
5.
Sekoita maito ja kananmunat ja kaada makaroniseoksen päälle. Laita pinnalle juustoraaste ja mahdolliset tomaattiviipaleet. Kypsennä 225 asteessa 25 minuuttia.
Vinkki
- Voit tehdä makaroniseoksen jääkaappiin edellisenä päivänä ja paistaa pellillä seuraavana.
- Nyhtökauran sijaan voit käyttää esim. ruskistettua broilerin jauhelihaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g