Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

1 kg
munakoisoja
(½ tl
suolaa)
Tomaattikastike
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
200 g
salaattifenkolia
200 g
kesäkurpitsaa
2 rkl
öljyä
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 rkl
(fariini)sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Juustotäyte
200 g
raejuustoa
200 g
kevyt tuorejuustoa
1 tl
sitruunankuorta
½ ruukku
oreganoa tai basilikaa
Pinnalle
1 dl
juustoraastetta (rasvaa korkeintaan 17%)
½ ruukku
oreganoa tai basilikaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Munakoisorullat

Mehevän sitruunaiset munakoisorullat kylpevät italialaisittain tomaattikastikkeessa.

Mehevän sitruunaiset munakoisorullat kylpevät italialaisittain tomaattikastikkeessa.

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
munakoisoja
(½ tl
suolaa)
Tomaattikastike
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
200 g
salaattifenkolia
200 g
kesäkurpitsaa
2 rkl
öljyä
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 rkl
(fariini)sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Juustotäyte
200 g
raejuustoa
200 g
kevyt tuorejuustoa
1 tl
sitruunankuorta
½ ruukku
oreganoa tai basilikaa
Pinnalle
1 dl
juustoraastetta (rasvaa korkeintaan 17%)
½ ruukku
oreganoa tai basilikaa

Valmistusohje

1.
Tee aluksi tomaattikastike. Hienonna sipulit ja suikaloi fenkoli ja kesäkurpitsa.  Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutamia minuutteja.  Lisää tomaattimurska. Kaada vesi tomaattimurskapakkaukseen, pyöräytä pari kertaa ja kaada loppu murska-vesiseos kattilaan. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla 20–30 minuuttia. Kaada valmis kastike leivinpaperilla vuorattuun laakeaan uunivuokaan.
2.
Viipaloi tomaattikastikkeen hautumisen aikana munakoisot pituussuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda munakoisoja 225 asteessa 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä. Ripottele halutessasi jokaisen viipaleen päälle muutama hippunen suolaa.
3.
Sekoita hyvin pestyn sitruunan kuori juustojen joukkoon. Lisää hienonnettu yrtti.
4.
Levitä ruokalusikallinen juustotäytettä paahdettujen munakoisoviipaleiden päähän. Kääri rullaksi ja laita uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle.  Ripottele pinnalle juustoraaste.
5.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele yrttisilpulla.

Vinkki

  • Jos munakoison maku tuntuu liian kitkerältä, voit itkettää munakoisot ennen niiden paahtamista. Aloita ruoan valmistus silloin itkettämisestä. Leikkaa munakoisot ohjeen mukaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele molemmille puolille suolaa. Anna viipaleiden levätä puoli tuntia, jonka jälkeen huuhtele vedellä pinnalle tihkunut neste ja suola. Tämän jälkeen voit jatkaa ohjeen mukaan.
  • Voit käyttää salaattifenkolin sijaan lehtiselleriä tai tuplamäärän kesäkurpitsaa. Ohjeesta tulee rullia noin 20 kpl.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g