Ainekset
-
1 kgmunakoisoja
-
(½ tlsuolaa)
- Tomaattikastike
-
1sipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
200 gsalaattifenkolia
-
200 gkesäkurpitsaa
-
2 rklöljyä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 dlvettä
-
1 rkl(fariini)sokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Juustotäyte
-
200 graejuustoa
-
200 gtuorejuustoa
-
1 tlsitruunankuorta
-
½ ruukkuoreganoa tai basilikaa
- Pinnalle
-
1 dljuustoraastetta
-
½ ruukkuoreganoa tai basilikaa
Valmistusohje
1. Tee aluksi tomaattikastike. Hienonna sipulit ja suikaloi fenkoli ja kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutamia minuutteja. Lisää tomaattimurska. Kaada vesi tomaattimurskapakkaukseen, pyöräytä pari kertaa ja kaada loppu murska-vesiseos kattilaan. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla 20–30 minuuttia. Kaada valmis kastike leivinpaperilla vuorattuun laakeaan uunivuokaan.
2. Viipaloi tomaattikastikkeen hautumisen aikana munakoisot pituussuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda munakoisoja 225 asteessa 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä. Ripottele halutessasi jokaisen viipaleen päälle muutama hippunen suolaa.
3. Sekoita hyvin pestyn sitruunan kuori juustojen joukkoon. Lisää hienonnettu yrtti.
4. Levitä ruokalusikallinen juustotäytettä paahdettujen munakoisoviipaleiden päähän. Kääri rullaksi ja laita uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele yrttisilpulla.
Vinkki
Voit käyttää salaattifenkolin sijaan lehtiselleriä tai tuplamäärän kesäkurpitsaa. Ohjeesta tulee rullia noin 20 kpl.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munakoisorullat
Mehevän sitruunaiset munakoisorullat kylpevät italialaisittain tomaattikastikkeessa.
Mehevän sitruunaiset munakoisorullat kylpevät italialaisittain tomaattikastikkeessa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgmunakoisoja
-
(½ tlsuolaa)
- Tomaattikastike
-
1sipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
200 gsalaattifenkolia
-
200 gkesäkurpitsaa
-
2 rklöljyä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 dlvettä
-
1 rkl(fariini)sokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Juustotäyte
-
200 graejuustoa
-
200 gtuorejuustoa
-
1 tlsitruunankuorta
-
½ ruukkuoreganoa tai basilikaa
- Pinnalle
-
1 dljuustoraastetta
-
½ ruukkuoreganoa tai basilikaa
Valmistusohje
1. Tee aluksi tomaattikastike. Hienonna sipulit ja suikaloi fenkoli ja kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutamia minuutteja. Lisää tomaattimurska. Kaada vesi tomaattimurskapakkaukseen, pyöräytä pari kertaa ja kaada loppu murska-vesiseos kattilaan. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla 20–30 minuuttia. Kaada valmis kastike leivinpaperilla vuorattuun laakeaan uunivuokaan.
2. Viipaloi tomaattikastikkeen hautumisen aikana munakoisot pituussuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda munakoisoja 225 asteessa 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä. Ripottele halutessasi jokaisen viipaleen päälle muutama hippunen suolaa.
3. Sekoita hyvin pestyn sitruunan kuori juustojen joukkoon. Lisää hienonnettu yrtti.
4. Levitä ruokalusikallinen juustotäytettä paahdettujen munakoisoviipaleiden päähän. Kääri rullaksi ja laita uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele yrttisilpulla.
Vinkki
Voit käyttää salaattifenkolin sijaan lehtiselleriä tai tuplamäärän kesäkurpitsaa. Ohjeesta tulee rullia noin 20 kpl.
Valmistusohje
1.
Tee aluksi tomaattikastike. Hienonna sipulit ja suikaloi fenkoli ja kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutamia minuutteja. Lisää tomaattimurska. Kaada vesi tomaattimurskapakkaukseen, pyöräytä pari kertaa ja kaada loppu murska-vesiseos kattilaan. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla 20–30 minuuttia. Kaada valmis kastike leivinpaperilla vuorattuun laakeaan uunivuokaan.
2.
Viipaloi tomaattikastikkeen hautumisen aikana munakoisot pituussuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda munakoisoja 225 asteessa 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä. Ripottele halutessasi jokaisen viipaleen päälle muutama hippunen suolaa.
3.
Sekoita hyvin pestyn sitruunan kuori juustojen joukkoon. Lisää hienonnettu yrtti.
4.
Levitä ruokalusikallinen juustotäytettä paahdettujen munakoisoviipaleiden päähän. Kääri rullaksi ja laita uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
5.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele yrttisilpulla.
Vinkki
Voit käyttää salaattifenkolin sijaan lehtiselleriä tai tuplamäärän kesäkurpitsaa. Ohjeesta tulee rullia noin 20 kpl.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g