Ainekset
- Kaalisalaatti
-
300 gvalkokaalia
-
3 rklsitruunanmehua
-
¼ ruukkutuoretta tilliä
-
100 g(kasvipohjaista) fraichea, esim. Planti, Yosa
-
½ rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Marinoitu punasipuli
-
1 isopunasipuli
-
1 rklvalkoviinietikkaa
-
1 rklsokeria
- Linssimuhennos
-
1sipuli
-
3valkosipulinkynttä
-
1 rklöljyä
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 tljuustokuminaa eli jeeraa
-
½ tlchilijauhetta
-
500 gtomaattimurskaa
-
1 prk (n.230 g)kypsiä punaisia linssejä
-
1 rklsokeria
-
1 rklsoijakastiketta
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
4sämpylää
Valmistusohje
Kaalisalaatti
1. Aloita hampurilaisten valmistus kaalisalaatista niin se ehtii mehevöityä. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hiero kaalisuikaleiden joukkoon sitruunamehu. Hienonna tilli ja lisää se kaalien joukkoon. Tee kastike sekoittamalla fraiche, öljy, suola ja valkopippuri keskenään. Sekoita kastike kaalin joukkoon ja laita salaatti jääkaappiin maustumaan mielellään 15 minuutiksi.
Marinoitu punasipuli
1. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita sipulit kattilaan yhdessä valkoviinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia pari minuuttia sekoitellen. Siirrä kattila pois hellalta, peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä. Sipulit ovat valmiit jäähdyttyään
Linssimuhennos
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli, savustettu paprikajauhe, juustokumina ja chilijauhe. Kuullota vielä pari minuuttia.
2. Lisää tomaattimurska. Huuhtele ja valuta linssit, lisää ne pannulle. Mausta sokerilla ja soijakastikkeella. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhennoksen muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sloppy joe -hampurilaisten kokoaminen:
1. Halkaise sämpylät ja paahda ne kuumalla kuivalla pannulla. Täytä sämpylät runsaalla määrällä lämmintä linssimuhennosta ja kaalisalaattia. Viimeistele marinoidulla punasipulilla. Tarjoile heti.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
104 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sloppy Joe hampurilaiset
Sakealla kastikkeella täytetyt hampurilaiset ovat astetta mehevämmät. Nämä sloppy joet on täytetty linssimuhennoksella ja kaalisalaatilla, fraichevalinnalla teet niistä vaivattomasti myös vegaanisia.
Sakealla kastikkeella täytetyt hampurilaiset ovat astetta mehevämmät. Nämä sloppy joet on täytetty linssimuhennoksella ja kaalisalaatilla, fraichevalinnalla teet niistä vaivattomasti myös vegaanisia.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kaalisalaatti
-
300 gvalkokaalia
-
3 rklsitruunanmehua
-
¼ ruukkutuoretta tilliä
-
100 g(kasvipohjaista) fraichea, esim. Planti, Yosa
-
½ rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Marinoitu punasipuli
-
1 isopunasipuli
-
1 rklvalkoviinietikkaa
-
1 rklsokeria
- Linssimuhennos
-
1sipuli
-
3valkosipulinkynttä
-
1 rklöljyä
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 tljuustokuminaa eli jeeraa
-
½ tlchilijauhetta
-
500 gtomaattimurskaa
-
1 prk (n.230 g)kypsiä punaisia linssejä
-
1 rklsokeria
-
1 rklsoijakastiketta
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
4sämpylää
Valmistusohje
Kaalisalaatti
1. Aloita hampurilaisten valmistus kaalisalaatista niin se ehtii mehevöityä. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hiero kaalisuikaleiden joukkoon sitruunamehu. Hienonna tilli ja lisää se kaalien joukkoon. Tee kastike sekoittamalla fraiche, öljy, suola ja valkopippuri keskenään. Sekoita kastike kaalin joukkoon ja laita salaatti jääkaappiin maustumaan mielellään 15 minuutiksi.
Marinoitu punasipuli
1. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita sipulit kattilaan yhdessä valkoviinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia pari minuuttia sekoitellen. Siirrä kattila pois hellalta, peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä. Sipulit ovat valmiit jäähdyttyään
Linssimuhennos
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli, savustettu paprikajauhe, juustokumina ja chilijauhe. Kuullota vielä pari minuuttia.
2. Lisää tomaattimurska. Huuhtele ja valuta linssit, lisää ne pannulle. Mausta sokerilla ja soijakastikkeella. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhennoksen muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sloppy joe -hampurilaisten kokoaminen:
1. Halkaise sämpylät ja paahda ne kuumalla kuivalla pannulla. Täytä sämpylät runsaalla määrällä lämmintä linssimuhennosta ja kaalisalaattia. Viimeistele marinoidulla punasipulilla. Tarjoile heti.
Valmistusohje
Kaalisalaatti
1.
Aloita hampurilaisten valmistus kaalisalaatista niin se ehtii mehevöityä. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hiero kaalisuikaleiden joukkoon sitruunamehu. Hienonna tilli ja lisää se kaalien joukkoon. Tee kastike sekoittamalla fraiche, öljy, suola ja valkopippuri keskenään. Sekoita kastike kaalin joukkoon ja laita salaatti jääkaappiin maustumaan mielellään 15 minuutiksi.
Marinoitu punasipuli
1.
Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita sipulit kattilaan yhdessä valkoviinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia pari minuuttia sekoitellen. Siirrä kattila pois hellalta, peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä. Sipulit ovat valmiit jäähdyttyään
Linssimuhennos
1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli, savustettu paprikajauhe, juustokumina ja chilijauhe. Kuullota vielä pari minuuttia.
2.
Lisää tomaattimurska. Huuhtele ja valuta linssit, lisää ne pannulle. Mausta sokerilla ja soijakastikkeella. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhennoksen muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sloppy joe -hampurilaisten kokoaminen:
1.
Halkaise sämpylät ja paahda ne kuumalla kuivalla pannulla. Täytä sämpylät runsaalla määrällä lämmintä linssimuhennosta ja kaalisalaattia. Viimeistele marinoidulla punasipulilla. Tarjoile heti.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
104 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g