Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

70 g
lehtikaalia
3
kananmunaa
5 dl
maitoa tai kasvijuomaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
½ tl
suolaa
ripaus
muskottipähkinää
Savulohitäyte
1
(keltainen) paprika
100 g
purjoa
250 g
lämminsavukirjolohta
200 g
kermaviiliä tai ruoanvalmistusjogurttia
1 tl
sitruunamehua
1 tl
sinappia
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
½ dl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Lehtikaaliletut lohitäytteellä

Lehtikaalilla maustetut letut maukkaalla savukirjolohitäytteellä ovat taattu hitti perheen pienimpienkin keskuudessa.

Lehtikaalilla maustetut letut maukkaalla savukirjolohitäytteellä ovat taattu hitti perheen pienimpienkin keskuudessa.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
70 g
lehtikaalia
3
kananmunaa
5 dl
maitoa tai kasvijuomaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
½ tl
suolaa
ripaus
muskottipähkinää
Savulohitäyte
1
(keltainen) paprika
100 g
purjoa
250 g
lämminsavukirjolohta
200 g
kermaviiliä tai ruoanvalmistusjogurttia
1 tl
sitruunamehua
1 tl
sinappia
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
½ dl
öljyä

Valmistusohje

1.
Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 min.
2.
Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili tai ruokajogurtti, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Anna täytteen maustua jääkaapissa lettujen paiston ajan. Halutessasi voit tehdä täytteen maustumaan jo edellisenä päivänä.
3.
Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 12 suurta lettua. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.

Vinkki

  • Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
  • Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g