Ainekset
-
70 glehtikaalia
-
3kananmunaa
-
5 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlruisjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
ripausmuskottipähkinää
- Savulohitäyte
-
1(keltainen) paprika
-
100 gpurjoa
-
250 glämminsavukirjolohta
-
200 gkermaviiliä tai ruoanvalmistusjogurttia
-
1 tlsitruunamehua
-
1 tlsinappia
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 min.
2. Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili tai ruokajogurtti, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Anna täytteen maustua jääkaapissa lettujen paiston ajan. Halutessasi voit tehdä täytteen maustumaan jo edellisenä päivänä.
3. Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 12 suurta lettua. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Lehtikaaliletut lohitäytteellä
Lehtikaalilla maustetut letut maukkaalla savukirjolohitäytteellä ovat taattu hitti perheen pienimpienkin keskuudessa.
Lehtikaalilla maustetut letut maukkaalla savukirjolohitäytteellä ovat taattu hitti perheen pienimpienkin keskuudessa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
70 glehtikaalia
-
3kananmunaa
-
5 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlruisjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
ripausmuskottipähkinää
- Savulohitäyte
-
1(keltainen) paprika
-
100 gpurjoa
-
250 glämminsavukirjolohta
-
200 gkermaviiliä tai ruoanvalmistusjogurttia
-
1 tlsitruunamehua
-
1 tlsinappia
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 min.
2. Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili tai ruokajogurtti, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Anna täytteen maustua jääkaapissa lettujen paiston ajan. Halutessasi voit tehdä täytteen maustumaan jo edellisenä päivänä.
3. Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 12 suurta lettua. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.
Valmistusohje
1.
Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 min.
2.
Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili tai ruokajogurtti, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Anna täytteen maustua jääkaapissa lettujen paiston ajan. Halutessasi voit tehdä täytteen maustumaan jo edellisenä päivänä.
3.
Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 12 suurta lettua. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g