Ainekset
-
600 gpalsternakkaa
-
6 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat ja pilko pieniksi paloiksi. Keitä suolattomassa vedessä kypsäksi eli 15–20 minuuttia.
2. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä siitä osa. Soseuta palsternakat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää kasvirasvasekoite ja hiukan (1/2 –1 dl) keitinlientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki
- Palsternakkasose maistuu lihan tai kalan tai kasvispihvien kanssa erinomaisesti.
- Jos haluat pyreestä miedomman version, korvaa kolmannes tai puolet palsternakasta jauhoisella perunalla. Parhaimman rakenteen saat, jos käytät palsternakka-perunasoseen survomiseen perunasurvinta tai sähkövatkainta pienellä teholla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Palsternakkapyree
Kokeile perunasoseen tilalla välillä juurespyreitä: erityisen maukkaan saat palsternakasta sekä juuriselleristä.
Kokeile perunasoseen tilalla välillä juurespyreitä: erityisen maukkaan saat palsternakasta sekä juuriselleristä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gpalsternakkaa
-
6 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat ja pilko pieniksi paloiksi. Keitä suolattomassa vedessä kypsäksi eli 15–20 minuuttia.
2. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä siitä osa. Soseuta palsternakat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää kasvirasvasekoite ja hiukan (1/2 –1 dl) keitinlientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki
- Palsternakkasose maistuu lihan tai kalan tai kasvispihvien kanssa erinomaisesti.
- Jos haluat pyreestä miedomman version, korvaa kolmannes tai puolet palsternakasta jauhoisella perunalla. Parhaimman rakenteen saat, jos käytät palsternakka-perunasoseen survomiseen perunasurvinta tai sähkövatkainta pienellä teholla.
Valmistusohje
1.
Kuori palsternakat ja pilko pieniksi paloiksi. Keitä suolattomassa vedessä kypsäksi eli 15–20 minuuttia.
2.
Kaada keitinvesi pois, mutta säästä siitä osa. Soseuta palsternakat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää kasvirasvasekoite ja hiukan (1/2 –1 dl) keitinlientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki
- Palsternakkasose maistuu lihan tai kalan tai kasvispihvien kanssa erinomaisesti.
- Jos haluat pyreestä miedomman version, korvaa kolmannes tai puolet palsternakasta jauhoisella perunalla. Parhaimman rakenteen saat, jos käytät palsternakka-perunasoseen survomiseen perunasurvinta tai sähkövatkainta pienellä teholla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g