Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

600 g
palsternakkaa
6 dl
vettä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Palsternakkapyree

Kokeile perunasoseen tilalla välillä juurespyreitä: erityisen maukkaan saat palsternakasta sekä juuriselleristä.

Kokeile perunasoseen tilalla välillä juurespyreitä: erityisen maukkaan saat palsternakasta sekä juuriselleristä.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
600 g
palsternakkaa
6 dl
vettä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Kuori palsternakat ja pilko pieniksi paloiksi. Keitä suolattomassa vedessä kypsäksi eli 15–20 minuuttia.
2.
Kaada keitinvesi pois, mutta säästä siitä osa. Soseuta palsternakat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää kasvirasvasekoite ja hiukan (1/2 –1 dl) keitinlientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki

  • Palsternakkasose maistuu lihan tai kalan tai kasvispihvien kanssa erinomaisesti.
  • Jos haluat pyreestä miedomman version, korvaa kolmannes tai puolet palsternakasta jauhoisella perunalla. Parhaimman rakenteen saat, jos käytät palsternakka-perunasoseen survomiseen perunasurvinta tai sähkövatkainta pienellä teholla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g