Ainekset
-
3avomaankurkkua
-
6retiisiä
-
1 (250 g)salaattifenkoli
-
1punasipuli
-
½ ruukkuatuoretta tilliä
- Vadelmavinegretti
-
2 dlkotimaisia vadelmia
-
¾ dlöljyä
-
1 rklhunajaa tai vaaleaa siirappia
-
1 rklpunaviinietikkaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkut ja viipaloi juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Viipaloi myös retiisit ja punasipuli sekä suikaloi fenkoli. Sekoita kasvikset kulhossa.
2. Mittaa vinegretin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
3. Valuta salaatin pinnalle vinegretteä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
- Jos käytät ulkomaisia vadelmia esimerkiksi pakasteena, niitä kannattaa keittää pari minuuttia vesitilkassa vatsavaivojen välttämiseksi. Jäähdytä seos ja jatka valmistamista muuten ohjeen mukaan.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kesäkurkkusalaatti
Retiisiä, punasipulia, fenkolia ja tilliä - tästä kesäisestä vihersalaatista ei makua puutu!
Retiisiä, punasipulia, fenkolia ja tilliä - tästä kesäisestä vihersalaatista ei makua puutu!
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3avomaankurkkua
-
6retiisiä
-
1 (250 g)salaattifenkoli
-
1punasipuli
-
½ ruukkuatuoretta tilliä
- Vadelmavinegretti
-
2 dlkotimaisia vadelmia
-
¾ dlöljyä
-
1 rklhunajaa tai vaaleaa siirappia
-
1 rklpunaviinietikkaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkut ja viipaloi juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Viipaloi myös retiisit ja punasipuli sekä suikaloi fenkoli. Sekoita kasvikset kulhossa.
2. Mittaa vinegretin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
3. Valuta salaatin pinnalle vinegretteä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
- Jos käytät ulkomaisia vadelmia esimerkiksi pakasteena, niitä kannattaa keittää pari minuuttia vesitilkassa vatsavaivojen välttämiseksi. Jäähdytä seos ja jatka valmistamista muuten ohjeen mukaan.
Valmistusohje
1.
Huuhtele kurkut ja viipaloi juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Viipaloi myös retiisit ja punasipuli sekä suikaloi fenkoli. Sekoita kasvikset kulhossa.
2.
Mittaa vinegretin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
3.
Valuta salaatin pinnalle vinegretteä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
- Jos käytät ulkomaisia vadelmia esimerkiksi pakasteena, niitä kannattaa keittää pari minuuttia vesitilkassa vatsavaivojen välttämiseksi. Jäähdytä seos ja jatka valmistamista muuten ohjeen mukaan.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g