Ainekset
-
600 gpunakaalia
-
1 ruukkutuoretta korianteria
-
1granaattiomena
- Kastike
-
2 dlomenamehua
-
½ dlöljyä
-
½ dlomenaviinietikkaa
-
1 rklkorianterin siemeniä
Valmistusohje
1. Laita kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä kastiketta hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet.
2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeen sekaan. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes kaali pehmenee hieman.
3. Nosta kattila liedeltä, anna kaaliseoksen jäähtyä ja nosta maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
4. Käsittele sillä välin granaattiomena ja hienonna korianteri. Poista granaattiomenan ulkonevat “navat” ja tee viiltoja kuoreen navasta napaan, samaan tapaan kuin kuorisit appelsiinia. Irrota hedelmästä lohkoja varovasti vetäen ja irrottele siemenet.
5. Valuta kaalisuikaleet tarvittaessa, jos nestettä on kertynyt runsaasti kattilaan. Lisää sekaan korianteri koristele salaatti granaattiomenan siemenillä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Punakaalisalaatti
Kotoisa punakaalimme kohtaa Keski-Aasiasta kotoisin olevan granaattiomenan raikkaassa punakaalisalaatissa. Punakaalisuikaleet kiehautetaan omenaisessa marinadissa, jolloin rakenne pehmenee sopivan pureskeltavaksi. Granaattiomenan siemenet poksahtelevat kiehtovasti punakaalisalaattia pureskellessa.
Kotoisa punakaalimme kohtaa Keski-Aasiasta kotoisin olevan granaattiomenan raikkaassa punakaalisalaatissa. Punakaalisuikaleet kiehautetaan omenaisessa marinadissa, jolloin rakenne pehmenee sopivan pureskeltavaksi. Granaattiomenan siemenet poksahtelevat kiehtovasti punakaalisalaattia pureskellessa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gpunakaalia
-
1 ruukkutuoretta korianteria
-
1granaattiomena
- Kastike
-
2 dlomenamehua
-
½ dlöljyä
-
½ dlomenaviinietikkaa
-
1 rklkorianterin siemeniä
Valmistusohje
1. Laita kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä kastiketta hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet.
2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeen sekaan. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes kaali pehmenee hieman.
3. Nosta kattila liedeltä, anna kaaliseoksen jäähtyä ja nosta maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
4. Käsittele sillä välin granaattiomena ja hienonna korianteri. Poista granaattiomenan ulkonevat “navat” ja tee viiltoja kuoreen navasta napaan, samaan tapaan kuin kuorisit appelsiinia. Irrota hedelmästä lohkoja varovasti vetäen ja irrottele siemenet.
5. Valuta kaalisuikaleet tarvittaessa, jos nestettä on kertynyt runsaasti kattilaan. Lisää sekaan korianteri koristele salaatti granaattiomenan siemenillä
Valmistusohje
1.
Laita kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä kastiketta hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet.
2.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeen sekaan. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes kaali pehmenee hieman.
3.
Nosta kattila liedeltä, anna kaaliseoksen jäähtyä ja nosta maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
4.
Käsittele sillä välin granaattiomena ja hienonna korianteri. Poista granaattiomenan ulkonevat “navat” ja tee viiltoja kuoreen navasta napaan, samaan tapaan kuin kuorisit appelsiinia. Irrota hedelmästä lohkoja varovasti vetäen ja irrottele siemenet.
5.
Valuta kaalisuikaleet tarvittaessa, jos nestettä on kertynyt runsaasti kattilaan. Lisää sekaan korianteri koristele salaatti granaattiomenan siemenillä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g