Ainekset
-
1 kgmyskikurpitsaa
- Mausteöljy
-
½ dlöljyä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
2valkosipulin kynttä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlchilijauhetta
- Lisäksi
-
(½ dlkurpitsansiemeniä kurpitsasta)
-
50 gcashew- tai saksanpähkinöitä
-
1 ruukkujääsalaattia
-
1 ruukkutuoretta basilikaa
-
1punasipuli
-
10kirsikkatomaattia
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen sisus. Älä heitä siemeniä pois.
2. Leikkaa kurpitsanpuolikkaat noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja kuori.
3. Raasta inkivääri ja valkosipulin kynnet ja sekoita mausteiden kanssa öljyyn. Sivele mausteöljyä kurpitsapaloille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Huuhtele kurpitsansiemenet varovasti ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti. Paahda myös pähkinät.
5. Huuhtele salaatinlehdet ja revi basilikan kanssa salaattivadin pohjalle. Lisää suikaloitu sipuli, puolitetut tomaatit sekä hieman jäähtyneet kurpitsaviipaleet. Koristele siemenillä ja pähkinöillä.
Vinkki
- Jos et halua käyttää kurpitsansiemeniä salaatissa, säästä ne ja lisää sämpylätaikinaan tai sosekeiton sattumiksi.
- Kokeile kurpitsaa myös lämpimänä kasvislisäkkeenä liha- tai kalaruoalle.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Lämmin kurpitsasalaatti
Uunissa paahdettu mausteinen kurpitsa tuo ruokaisuutta ja ihania makuja salaattiin.
Uunissa paahdettu mausteinen kurpitsa tuo ruokaisuutta ja ihania makuja salaattiin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgmyskikurpitsaa
- Mausteöljy
-
½ dlöljyä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
2valkosipulin kynttä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlchilijauhetta
- Lisäksi
-
(½ dlkurpitsansiemeniä kurpitsasta)
-
50 gcashew- tai saksanpähkinöitä
-
1 ruukkujääsalaattia
-
1 ruukkutuoretta basilikaa
-
1punasipuli
-
10kirsikkatomaattia
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen sisus. Älä heitä siemeniä pois.
2. Leikkaa kurpitsanpuolikkaat noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja kuori.
3. Raasta inkivääri ja valkosipulin kynnet ja sekoita mausteiden kanssa öljyyn. Sivele mausteöljyä kurpitsapaloille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Huuhtele kurpitsansiemenet varovasti ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti. Paahda myös pähkinät.
5. Huuhtele salaatinlehdet ja revi basilikan kanssa salaattivadin pohjalle. Lisää suikaloitu sipuli, puolitetut tomaatit sekä hieman jäähtyneet kurpitsaviipaleet. Koristele siemenillä ja pähkinöillä.
Vinkki
- Jos et halua käyttää kurpitsansiemeniä salaatissa, säästä ne ja lisää sämpylätaikinaan tai sosekeiton sattumiksi.
- Kokeile kurpitsaa myös lämpimänä kasvislisäkkeenä liha- tai kalaruoalle.
Valmistusohje
1.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen sisus. Älä heitä siemeniä pois.
2.
Leikkaa kurpitsanpuolikkaat noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja kuori.
3.
Raasta inkivääri ja valkosipulin kynnet ja sekoita mausteiden kanssa öljyyn. Sivele mausteöljyä kurpitsapaloille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4.
Huuhtele kurpitsansiemenet varovasti ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti. Paahda myös pähkinät.
5.
Huuhtele salaatinlehdet ja revi basilikan kanssa salaattivadin pohjalle. Lisää suikaloitu sipuli, puolitetut tomaatit sekä hieman jäähtyneet kurpitsaviipaleet. Koristele siemenillä ja pähkinöillä.
Vinkki
- Jos et halua käyttää kurpitsansiemeniä salaatissa, säästä ne ja lisää sämpylätaikinaan tai sosekeiton sattumiksi.
- Kokeile kurpitsaa myös lämpimänä kasvislisäkkeenä liha- tai kalaruoalle.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g