Ainekset
-
1,2 kgporkkanoita
-
300 gperunaa
-
2sipulia
-
1 rklöljyä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
13 dlvettä
-
1liemikuutio
-
1 prk (165ml)kookoskermaa
-
2 tltimjamia tai oreganoa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Paahdetut siemenet
-
1 dlauringonkukan siemeniä
-
¼ tlchilijauhetta
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Hienonna sipulit ja kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Raasta inkivääri ja lisää kattilaan. Lisää myös vesi ja liemikuutio.
2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa siemenet lisäkkeeksi: paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin. Mausta.
3. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kattilaan kookoskerma ja mausteet ja kiehauta nopeasti. Soseuta porkkanakeitto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Ripottele siemeniä lusikallinen valmiin annoksen päälle.
Vinkki
- Peruna tekee porkkanakeitosta rakenteeltaan paksumman ja tasoittaa porkkanan makeutta. Voit korvata sen reilummalla porkkanamäärällä tai bataatilla.
- Kookoskerman sijaan voit käyttää myös ruokakermaa tai kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%).
- Kuullota kasvisten kanssa teelusikallinen currya, jos haluat soppaan vahvemman maun ja värin.
- Lisää kasviskeitto-reseptejä löydät täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Porkkana-inkiväärikeitto
Nopea, edullinen ja ennen kaikkea herkullinen porkkanakeitto on arkiruokien aatelia, mutta sopii myös juhlavaksi alkukeitoksi.
Nopea, edullinen ja ennen kaikkea herkullinen porkkanakeitto on arkiruokien aatelia, mutta sopii myös juhlavaksi alkukeitoksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1,2 kgporkkanoita
-
300 gperunaa
-
2sipulia
-
1 rklöljyä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
13 dlvettä
-
1liemikuutio
-
1 prk (165ml)kookoskermaa
-
2 tltimjamia tai oreganoa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Paahdetut siemenet
-
1 dlauringonkukan siemeniä
-
¼ tlchilijauhetta
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Hienonna sipulit ja kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Raasta inkivääri ja lisää kattilaan. Lisää myös vesi ja liemikuutio.
2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa siemenet lisäkkeeksi: paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin. Mausta.
3. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kattilaan kookoskerma ja mausteet ja kiehauta nopeasti. Soseuta porkkanakeitto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Ripottele siemeniä lusikallinen valmiin annoksen päälle.
Vinkki
- Peruna tekee porkkanakeitosta rakenteeltaan paksumman ja tasoittaa porkkanan makeutta. Voit korvata sen reilummalla porkkanamäärällä tai bataatilla.
- Kookoskerman sijaan voit käyttää myös ruokakermaa tai kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%).
- Kuullota kasvisten kanssa teelusikallinen currya, jos haluat soppaan vahvemman maun ja värin.
- Lisää kasviskeitto-reseptejä löydät täältä.
Valmistusohje
1.
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Hienonna sipulit ja kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Raasta inkivääri ja lisää kattilaan. Lisää myös vesi ja liemikuutio.
2.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa siemenet lisäkkeeksi: paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin. Mausta.
3.
Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kattilaan kookoskerma ja mausteet ja kiehauta nopeasti. Soseuta porkkanakeitto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Ripottele siemeniä lusikallinen valmiin annoksen päälle.
Vinkki
- Peruna tekee porkkanakeitosta rakenteeltaan paksumman ja tasoittaa porkkanan makeutta. Voit korvata sen reilummalla porkkanamäärällä tai bataatilla.
- Kookoskerman sijaan voit käyttää myös ruokakermaa tai kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%).
- Kuullota kasvisten kanssa teelusikallinen currya, jos haluat soppaan vahvemman maun ja värin.
- Lisää kasviskeitto-reseptejä löydät täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g