Ainekset
- Punajuurihummus
-
200 gpunajuurta
-
1 tlkkikherneitä
-
½ dlöljyä
-
2valkosipulinkynttä
-
4 rklsitruunanmehua
-
2 rkltahinia
-
1 tljuustokuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Salaattipeti
-
100 glehtikaalia
-
1 rklöljyä
-
ripaussuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Tofu
-
1 pktmaustamatonta tofua
-
2 rklöljyä
-
1 rklsoijakastiketta
-
½ tlchilijauhetta
-
½ tlkurkumaa
- Lisäksi
-
150 gituja
-
1 tlseesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.
2. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruoti ja revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla.
3. Kuivaa tofu esim. talouspaperilla painellen, jotta sen saa paistettua mahdollisimman rapeaksi. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen vielä kolmioiksi. Paista tofu: kuumenna öljy ja lisää mausteet. Kuullota hetki, jotta mausteista vapautuu aromeja. Paista tofupaloihin mausteseoksessa rapea ja kaunis pinta.
4. Kokoa annos niin, että pohjalle tulee punajuurihummusta ja päälle lehtikaali ja ituja. Asettele tofuviipaleet ylimmäksi. Koristele seesaminsiemenillä.
Vinkki
- Säilykepunajuurista valmistat punajuurihummuksen tuossa tuokiossa, ilman keittämistä. Ohjeen löydät voileipäohjeen kylkiäisenä
- Riisin kanssa saat annoksesta ruokaisamman
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Punajuurihummusta ja tofua
Tästä ei kasvisruoka parane: mausteinen tofu ja makea hummus kohtaavat rapean lehtikaalin!
Tästä ei kasvisruoka parane: mausteinen tofu ja makea hummus kohtaavat rapean lehtikaalin!
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Punajuurihummus
-
200 gpunajuurta
-
1 tlkkikherneitä
-
½ dlöljyä
-
2valkosipulinkynttä
-
4 rklsitruunanmehua
-
2 rkltahinia
-
1 tljuustokuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Salaattipeti
-
100 glehtikaalia
-
1 rklöljyä
-
ripaussuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Tofu
-
1 pktmaustamatonta tofua
-
2 rklöljyä
-
1 rklsoijakastiketta
-
½ tlchilijauhetta
-
½ tlkurkumaa
- Lisäksi
-
150 gituja
-
1 tlseesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.
2. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruoti ja revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla.
3. Kuivaa tofu esim. talouspaperilla painellen, jotta sen saa paistettua mahdollisimman rapeaksi. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen vielä kolmioiksi. Paista tofu: kuumenna öljy ja lisää mausteet. Kuullota hetki, jotta mausteista vapautuu aromeja. Paista tofupaloihin mausteseoksessa rapea ja kaunis pinta.
4. Kokoa annos niin, että pohjalle tulee punajuurihummusta ja päälle lehtikaali ja ituja. Asettele tofuviipaleet ylimmäksi. Koristele seesaminsiemenillä.
Vinkki
- Säilykepunajuurista valmistat punajuurihummuksen tuossa tuokiossa, ilman keittämistä. Ohjeen löydät voileipäohjeen kylkiäisenä
- Riisin kanssa saat annoksesta ruokaisamman
Valmistusohje
1.
Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.
2.
Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruoti ja revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla.
3.
Kuivaa tofu esim. talouspaperilla painellen, jotta sen saa paistettua mahdollisimman rapeaksi. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen vielä kolmioiksi. Paista tofu: kuumenna öljy ja lisää mausteet. Kuullota hetki, jotta mausteista vapautuu aromeja. Paista tofupaloihin mausteseoksessa rapea ja kaunis pinta.
4.
Kokoa annos niin, että pohjalle tulee punajuurihummusta ja päälle lehtikaali ja ituja. Asettele tofuviipaleet ylimmäksi. Koristele seesaminsiemenillä.
Vinkki
- Säilykepunajuurista valmistat punajuurihummuksen tuossa tuokiossa, ilman keittämistä. Ohjeen löydät voileipäohjeen kylkiäisenä
- Riisin kanssa saat annoksesta ruokaisamman
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g