
Ainekset
-
2-3 kpl (200g)porkkanaa
-
4 dlvettä
-
1omena
-
1avokado
-
1 dltuoretta korianteria
-
½ - 1lime
-
2 cm palainkivääriä
-
5 dlmaustamatonta jogurttia
-
1 tlgaram masalaa
-
1 tlsokeria
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
(1-2 dlporkkanan keitinvettä tai maitoa)
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Keitä paloja vedessä noin 10 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä osa. Anna porkkanapalojen jäähtyä.
2. Kuori omena, halkaise neljään osaan ja poista siemenkota. Laita palat tehosekoittimen kulhoon. Laita kulhoon myös porkkanapalat, avokadon hedelmäliha, korianteri, limen mehu ja raastettu inkivääri.
3. Mittaa myös loput ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Jos keitto on makuusi liian paksua, ohenna sitä keitinvedellä tai maidolla. Nauti kylmänä
Vinkki
- Jos käytössäsi on tehokas blenderi, porkkanoita ei välttämättä tarvitse keittää.
- Kylmien keittojen klassikko, Gazpacho, on myös kokeilemisen arvoinen
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kylmä porkkana-jogurttikeitto
Inkivääri antaa porkkakeitolle raikasta tulisuutta, avocado ja jogurtti ihanaa täyteläisyyttä. Porkkanajogurttikeitto on juotavan notkeaa - täydellistä siemailtavaa alkuruokana tai kesäisenä ateriana.
Inkivääri antaa porkkakeitolle raikasta tulisuutta, avocado ja jogurtti ihanaa täyteläisyyttä. Porkkanajogurttikeitto on juotavan notkeaa - täydellistä siemailtavaa alkuruokana tai kesäisenä ateriana.
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2-3 kpl (200g)porkkanaa
-
4 dlvettä
-
1omena
-
1avokado
-
1 dltuoretta korianteria
-
½ - 1lime
-
2 cm palainkivääriä
-
5 dlmaustamatonta jogurttia
-
1 tlgaram masalaa
-
1 tlsokeria
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
(1-2 dlporkkanan keitinvettä tai maitoa)
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Keitä paloja vedessä noin 10 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä osa. Anna porkkanapalojen jäähtyä.
2. Kuori omena, halkaise neljään osaan ja poista siemenkota. Laita palat tehosekoittimen kulhoon. Laita kulhoon myös porkkanapalat, avokadon hedelmäliha, korianteri, limen mehu ja raastettu inkivääri.
3. Mittaa myös loput ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Jos keitto on makuusi liian paksua, ohenna sitä keitinvedellä tai maidolla. Nauti kylmänä
Vinkki
- Jos käytössäsi on tehokas blenderi, porkkanoita ei välttämättä tarvitse keittää.
- Kylmien keittojen klassikko, Gazpacho, on myös kokeilemisen arvoinen
Valmistusohje
1.
Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Keitä paloja vedessä noin 10 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä osa. Anna porkkanapalojen jäähtyä.
2.
Kuori omena, halkaise neljään osaan ja poista siemenkota. Laita palat tehosekoittimen kulhoon. Laita kulhoon myös porkkanapalat, avokadon hedelmäliha, korianteri, limen mehu ja raastettu inkivääri.
3.
Mittaa myös loput ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Jos keitto on makuusi liian paksua, ohenna sitä keitinvedellä tai maidolla. Nauti kylmänä
Vinkki
- Jos käytössäsi on tehokas blenderi, porkkanoita ei välttämättä tarvitse keittää.
- Kylmien keittojen klassikko, Gazpacho, on myös kokeilemisen arvoinen
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g