Ainekset
-
2porkkanaa
-
1omena
-
1avokado
-
1 dltuoretta korianteria
-
2 cm palainkivääriä
-
½ - 1limetin mehu
-
1 tlgaram masalaa
-
1 tlsokeria
-
5 dlmaustamatonta jogurttia
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
(1-2 dlomenamehua, porkkanan keitinvettä tai maitoa)
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Pese omena, halkaise neljään osaan ja leikkaa siemenkota pois. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Hienonna korianteri. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Mittaa kaikki porkkanajogurttikeiton ainekset tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi. Jos keitto on makuusi liian paksua, ohenna sitä esimerkiksi mehu- tai maitotilkalla. Nauti kylmänä.
Vinkki
- Porkkanajogurttikeiton soseuttamiseen tarvitset tehokkaan blenderin, joka jaksaa jauhaa raa’at porkkanat soseeksi. Jos et omista (tarpeeksi tehokasta) laitetta, helpotat soseutusta keittämällä porkkanapaloja 10 minuuttia vesitilkassa. Säilytä keitinliemi mahdolliseen keiton ohentamiseen. Anna palojen jäähtyä ennen soseutusta.
- Kylmien keittojen klassikko, Gazpacho, on myös kokeilemisen arvoinen
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kylmä porkkana-jogurttikeitto
Inkivääri antaa porkkakeitolle raikasta tulisuutta, avocado ja jogurtti ihanaa täyteläisyyttä. Porkkanajogurttikeitto on juotavan notkeaa - täydellistä siemailtavaa esimerkiksi kesähelteellä.
Inkivääri antaa porkkakeitolle raikasta tulisuutta, avocado ja jogurtti ihanaa täyteläisyyttä. Porkkanajogurttikeitto on juotavan notkeaa - täydellistä siemailtavaa esimerkiksi kesähelteellä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2porkkanaa
-
1omena
-
1avokado
-
1 dltuoretta korianteria
-
2 cm palainkivääriä
-
½ - 1limetin mehu
-
1 tlgaram masalaa
-
1 tlsokeria
-
5 dlmaustamatonta jogurttia
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
(1-2 dlomenamehua, porkkanan keitinvettä tai maitoa)
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Pese omena, halkaise neljään osaan ja leikkaa siemenkota pois. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Hienonna korianteri. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Mittaa kaikki porkkanajogurttikeiton ainekset tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi. Jos keitto on makuusi liian paksua, ohenna sitä esimerkiksi mehu- tai maitotilkalla. Nauti kylmänä.
Vinkki
- Porkkanajogurttikeiton soseuttamiseen tarvitset tehokkaan blenderin, joka jaksaa jauhaa raa’at porkkanat soseeksi. Jos et omista (tarpeeksi tehokasta) laitetta, helpotat soseutusta keittämällä porkkanapaloja 10 minuuttia vesitilkassa. Säilytä keitinliemi mahdolliseen keiton ohentamiseen. Anna palojen jäähtyä ennen soseutusta.
- Kylmien keittojen klassikko, Gazpacho, on myös kokeilemisen arvoinen
Valmistusohje
1.
Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Pese omena, halkaise neljään osaan ja leikkaa siemenkota pois. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Hienonna korianteri. Kuori ja raasta inkivääri.
2.
Mittaa kaikki porkkanajogurttikeiton ainekset tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi. Jos keitto on makuusi liian paksua, ohenna sitä esimerkiksi mehu- tai maitotilkalla. Nauti kylmänä.
Vinkki
- Porkkanajogurttikeiton soseuttamiseen tarvitset tehokkaan blenderin, joka jaksaa jauhaa raa’at porkkanat soseeksi. Jos et omista (tarpeeksi tehokasta) laitetta, helpotat soseutusta keittämällä porkkanapaloja 10 minuuttia vesitilkassa. Säilytä keitinliemi mahdolliseen keiton ohentamiseen. Anna palojen jäähtyä ennen soseutusta.
- Kylmien keittojen klassikko, Gazpacho, on myös kokeilemisen arvoinen
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g