Ainekset
-
8 viipaletta(paahto)leipää
- Punajuurihummus
-
100 gpunajuurta (säilyke)
-
120 g (½ tlk)kikherneitä (säilyke)
-
1 rklöljyä
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklsitruunanmehua
-
1 rkltahinia
-
½ tljeeraa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklraastettua piparjuurta
- Lisäksi
-
100 ghärän tai naudan leikkelettä
-
1 dlpaahdettua sipulirouhetta
-
50 gsilmusalaattia tai ituja
Valmistusohje
1. Tee aluksi punajuurihummus. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla. Mausta punajuurihummus piparjuuriraasteella.
2. Levitä hummusta (paahdettujen) paahtoleipien päälle. Lisää neljälle leipäviipaleelle leikkelettä 1-2 siivua/pala, ripottele pinnalle sipulirouhetta ja viimeistele härkäleivät silmusalaatilla. Laita hummuksella päällystetyt leipäpalat kansiksi. Leikkaa halutessasi kolmioiksi.
Vinkki
Jos haluat hyödyntää hummukseen raakoja punajuuria, herkullisen ohjeen löydät täältä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
4 g
Maidoton
Maidoton
Härkäleivät ja punajuurihummus
Hehkuva punajuurihummus täydentää rapeaa leipää ja härkäleikkelettä maukkaasti.
Hehkuva punajuurihummus täydentää rapeaa leipää ja härkäleikkelettä maukkaasti.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
8 viipaletta(paahto)leipää
- Punajuurihummus
-
100 gpunajuurta (säilyke)
-
120 g (½ tlk)kikherneitä (säilyke)
-
1 rklöljyä
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklsitruunanmehua
-
1 rkltahinia
-
½ tljeeraa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklraastettua piparjuurta
- Lisäksi
-
100 ghärän tai naudan leikkelettä
-
1 dlpaahdettua sipulirouhetta
-
50 gsilmusalaattia tai ituja
Valmistusohje
1. Tee aluksi punajuurihummus. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla. Mausta punajuurihummus piparjuuriraasteella.
2. Levitä hummusta (paahdettujen) paahtoleipien päälle. Lisää neljälle leipäviipaleelle leikkelettä 1-2 siivua/pala, ripottele pinnalle sipulirouhetta ja viimeistele härkäleivät silmusalaatilla. Laita hummuksella päällystetyt leipäpalat kansiksi. Leikkaa halutessasi kolmioiksi.
Vinkki
Jos haluat hyödyntää hummukseen raakoja punajuuria, herkullisen ohjeen löydät täältä
Valmistusohje
1.
Tee aluksi punajuurihummus. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla. Mausta punajuurihummus piparjuuriraasteella.
2.
Levitä hummusta (paahdettujen) paahtoleipien päälle. Lisää neljälle leipäviipaleelle leikkelettä 1-2 siivua/pala, ripottele pinnalle sipulirouhetta ja viimeistele härkäleivät silmusalaatilla. Laita hummuksella päällystetyt leipäpalat kansiksi. Leikkaa halutessasi kolmioiksi.
Vinkki
Jos haluat hyödyntää hummukseen raakoja punajuuria, herkullisen ohjeen löydät täältä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
4 g