Ainekset
-
5isoa perunaa
-
1sipuli
-
1 tloreganoa
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
400 gkukkakaalia
-
300 gparsakaalia
-
5 dlvettä
-
1vähäsuolainen liemikuutio
-
50 graastettua juustoa (rasvaa max. 17%)
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli. Laita perunasuikaleet ja sipulisilppu uunivuokaan. Ripottele pinnalle oregano.
2. Ruskista jauheliha rasvatilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsä jauheliha perunoiden päälle.
3. Irrota parsa- ja kukkakaalin nuput varresta. Hienonna varret pieniksi kuutoiksi ja ripottele jauhelihan pinnalle. Laita päälimmäiseksi parsa- ja kukkakaalen kukinnot pieninä paloina.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liemikuutio. Kaada uunivuokaan.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja anna gratinoitua vielä kymmenisen minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Jauheliha-kasvisgratiini
Koko liha-ateria kasvislisukkeineen valmistuu kerralla tässä herkullisessa uunigratiinissa.
Koko liha-ateria kasvislisukkeineen valmistuu kerralla tässä herkullisessa uunigratiinissa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5isoa perunaa
-
1sipuli
-
1 tloreganoa
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
400 gkukkakaalia
-
300 gparsakaalia
-
5 dlvettä
-
1vähäsuolainen liemikuutio
-
50 graastettua juustoa (rasvaa max. 17%)
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli. Laita perunasuikaleet ja sipulisilppu uunivuokaan. Ripottele pinnalle oregano.
2. Ruskista jauheliha rasvatilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsä jauheliha perunoiden päälle.
3. Irrota parsa- ja kukkakaalin nuput varresta. Hienonna varret pieniksi kuutoiksi ja ripottele jauhelihan pinnalle. Laita päälimmäiseksi parsa- ja kukkakaalen kukinnot pieninä paloina.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liemikuutio. Kaada uunivuokaan.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja anna gratinoitua vielä kymmenisen minuuttia.
Valmistusohje
1.
Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli. Laita perunasuikaleet ja sipulisilppu uunivuokaan. Ripottele pinnalle oregano.
2.
Ruskista jauheliha rasvatilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsä jauheliha perunoiden päälle.
3.
Irrota parsa- ja kukkakaalin nuput varresta. Hienonna varret pieniksi kuutoiksi ja ripottele jauhelihan pinnalle. Laita päälimmäiseksi parsa- ja kukkakaalen kukinnot pieninä paloina.
4.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liemikuutio. Kaada uunivuokaan.
5.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja anna gratinoitua vielä kymmenisen minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g