Ainekset
-
300 gsiikafileetä
-
½punasipuli
-
½ dltuoretta tilliä
-
5katajanmarjaa
-
4 rklsitruunanmehua
-
1 rkllimetinmehua
-
1 ½ rklruokosokeria
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
1 rklöljyä (esim. oliivi)
-
pari oksaatuoretta tilliä
-
4 viipalettaruisleipää
Valmistusohje
1. Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot pois ruotopinseteillä. Leikkaa fileet nahattomiksi ja kuutioi fileet pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Leikkaa katajanmarjat hienoksi rouheeksi.
3. Laita laakeaan kulhoon sitruunan- ja limetinmehut, ruokosokeri, suola ja katajanmarjat. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa sitrusmehujen joukkoon. Lisää siikafileekuutiot, punasipulit ja tilli. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin kypsymään pariksi tunniksi.
4. Nostele siikatartaria pieniin annoskuppeihin. Valuta tartarin päälle oliiviöljyä. Koristele vielä halutessasi tuoreella tillillä.
5. Paahda ruisleivät rapeiksi leivänpaahtimella. Leikkaa leipäviipaleet pitkittäin 4-5 osaan tikuiksi. Tarjoile rapeita ruisleipätikkuja siikatartarin kanssa.
Vinkki
- Raakakypsytettävän kalan pitää olla ehdottoman tuoretta. Halutessasi voit korvata siian lohifileellä, jolloin tartarista tulee hieman rasvaisempi.
- Tarjoile tartar pienistä annoskupeista ruisleipätikuilla dippaillen tai lastaa cocktailpaloiksi palttoonappien päälle
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Siikatartar-katajanmarjakupit
Suomalainen versio perulaisesta cevichestä syntyy, kun siikafileet kypsennetään katajanmarjoilla ja tillillä maustetussa sitruunaliemessä.
Suomalainen versio perulaisesta cevichestä syntyy, kun siikafileet kypsennetään katajanmarjoilla ja tillillä maustetussa sitruunaliemessä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300 gsiikafileetä
-
½punasipuli
-
½ dltuoretta tilliä
-
5katajanmarjaa
-
4 rklsitruunanmehua
-
1 rkllimetinmehua
-
1 ½ rklruokosokeria
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
1 rklöljyä (esim. oliivi)
-
pari oksaatuoretta tilliä
-
4 viipalettaruisleipää
Valmistusohje
1. Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot pois ruotopinseteillä. Leikkaa fileet nahattomiksi ja kuutioi fileet pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Leikkaa katajanmarjat hienoksi rouheeksi.
3. Laita laakeaan kulhoon sitruunan- ja limetinmehut, ruokosokeri, suola ja katajanmarjat. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa sitrusmehujen joukkoon. Lisää siikafileekuutiot, punasipulit ja tilli. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin kypsymään pariksi tunniksi.
4. Nostele siikatartaria pieniin annoskuppeihin. Valuta tartarin päälle oliiviöljyä. Koristele vielä halutessasi tuoreella tillillä.
5. Paahda ruisleivät rapeiksi leivänpaahtimella. Leikkaa leipäviipaleet pitkittäin 4-5 osaan tikuiksi. Tarjoile rapeita ruisleipätikkuja siikatartarin kanssa.
Vinkki
- Raakakypsytettävän kalan pitää olla ehdottoman tuoretta. Halutessasi voit korvata siian lohifileellä, jolloin tartarista tulee hieman rasvaisempi.
- Tarjoile tartar pienistä annoskupeista ruisleipätikuilla dippaillen tai lastaa cocktailpaloiksi palttoonappien päälle
Valmistusohje
1.
Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot pois ruotopinseteillä. Leikkaa fileet nahattomiksi ja kuutioi fileet pieniksi kuutioiksi.
2.
Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Leikkaa katajanmarjat hienoksi rouheeksi.
3.
Laita laakeaan kulhoon sitruunan- ja limetinmehut, ruokosokeri, suola ja katajanmarjat. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa sitrusmehujen joukkoon. Lisää siikafileekuutiot, punasipulit ja tilli. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin kypsymään pariksi tunniksi.
4.
Nostele siikatartaria pieniin annoskuppeihin. Valuta tartarin päälle oliiviöljyä. Koristele vielä halutessasi tuoreella tillillä.
5.
Paahda ruisleivät rapeiksi leivänpaahtimella. Leikkaa leipäviipaleet pitkittäin 4-5 osaan tikuiksi. Tarjoile rapeita ruisleipätikkuja siikatartarin kanssa.
Vinkki
- Raakakypsytettävän kalan pitää olla ehdottoman tuoretta. Halutessasi voit korvata siian lohifileellä, jolloin tartarista tulee hieman rasvaisempi.
- Tarjoile tartar pienistä annoskupeista ruisleipätikuilla dippaillen tai lastaa cocktailpaloiksi palttoonappien päälle
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g