Ainekset
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
2paprikaa
-
2lehtisellerin vartta
-
½-1punainen chili
-
2 cmpala inkivääriä
-
2 dlvihreitä linssejä
-
7 dlvettä
-
4tomaattia
-
200 gmaissia (pakaste)
-
½ rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja pilkotut selleri ja chili sekä raastettu inkivääri ja anna hautua hetken.
2. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää ne kattilaan yhdessä veden ja kuutioitujen tomaattien kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia eli kunnes linssit kypsyvät. Sekoita pataa välillä, jotta se ei pala pohjaan. Lisää myös hiukan vettä, jos nestettä haihtuu liikaa ja pata meinaa palaa pohjaan.
3. Lisää lopuksi maissi ja mausteet ja hauduta vielä pari minuuttia. Viimeistele korianterisilpulla.
Vinkki
Pata valmistuu puolet nopeammin, jos käytät valmiiksi kypsennettyjä tölkkilinssejä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Linssi-kasvispata
Tarjoile meksikolaistyylistä linssi-kasvispataa riisin kera tai vaikkapa tortillojen täytteenä. Reilusta annoksesta riittää syötävää parille aterialle tai isommalle porukalle.
Tarjoile meksikolaistyylistä linssi-kasvispataa riisin kera tai vaikkapa tortillojen täytteenä. Reilusta annoksesta riittää syötävää parille aterialle tai isommalle porukalle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
2paprikaa
-
2lehtisellerin vartta
-
½-1punainen chili
-
2 cmpala inkivääriä
-
2 dlvihreitä linssejä
-
7 dlvettä
-
4tomaattia
-
200 gmaissia (pakaste)
-
½ rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja pilkotut selleri ja chili sekä raastettu inkivääri ja anna hautua hetken.
2. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää ne kattilaan yhdessä veden ja kuutioitujen tomaattien kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia eli kunnes linssit kypsyvät. Sekoita pataa välillä, jotta se ei pala pohjaan. Lisää myös hiukan vettä, jos nestettä haihtuu liikaa ja pata meinaa palaa pohjaan.
3. Lisää lopuksi maissi ja mausteet ja hauduta vielä pari minuuttia. Viimeistele korianterisilpulla.
Vinkki
Pata valmistuu puolet nopeammin, jos käytät valmiiksi kypsennettyjä tölkkilinssejä.
Valmistusohje
1.
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja pilkotut selleri ja chili sekä raastettu inkivääri ja anna hautua hetken.
2.
Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää ne kattilaan yhdessä veden ja kuutioitujen tomaattien kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia eli kunnes linssit kypsyvät. Sekoita pataa välillä, jotta se ei pala pohjaan. Lisää myös hiukan vettä, jos nestettä haihtuu liikaa ja pata meinaa palaa pohjaan.
3.
Lisää lopuksi maissi ja mausteet ja hauduta vielä pari minuuttia. Viimeistele korianterisilpulla.
Vinkki
Pata valmistuu puolet nopeammin, jos käytät valmiiksi kypsennettyjä tölkkilinssejä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g