Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

8-10 (500 g)
(naatti)porkkanaa
1 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
200 g
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
100 g
salaattisekoitusta
1 prk (230g)
kypsiä linssejä (säilyke)
100 g
fetan tyyppistä salaattijuustoa (10%)
Sinappinen salaatinkastike
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
½ dl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Porkkana-linssisalaatti

Paahdettuja kasviksia löytyy sekä salaatista että kastikkeesta, porkkanan ja valkosipulin muodossa. Kesäinen porkkana-linssisalaatti on erinomaista lounaana tai piknikillä.

Paahdettuja kasviksia löytyy sekä salaatista että kastikkeesta, porkkanan ja valkosipulin muodossa. Kesäinen porkkana-linssisalaatti on erinomaista lounaana tai piknikillä.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
8-10 (500 g)
(naatti)porkkanaa
1 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
200 g
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
100 g
salaattisekoitusta
1 prk (230g)
kypsiä linssejä (säilyke)
100 g
fetan tyyppistä salaattijuustoa (10%)
Sinappinen salaatinkastike
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
½ dl
öljyä

Valmistusohje

1.
Poista porkkanoista naatit ja pese ne juuresharjalla. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Isoimmat porkkanat voit leikata neljään osaan.
2.
Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pellille myös salaatinkastikkeen valkosipulinkynnet kuorineen. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet.
3.
Huuhdo tomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Levitä salaattisekoitus tarjoilukulhoon. Nosta päälle porkkanat, tomaatit ja valutetut linssit. Murenna päällimmäiseksi feta.
4.
Valmista kastike. Poista valkosipulinkynnet kuoristaan ja murskaa ne haarukalla. Laita ne pieneen kulhoon yhdessä etikan, sinapin ja hunajan kanssa. Vatkaa öljy mukaan kierrevatkaimella sekoittaen joukkoon. Tarjoa kastike erikseen.

Vinkki

Salaattijuuston ohella porkkana-linssisalaattiin sopii erinomaisesti kotijuusto tai raejuusto.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä