Ainekset
-
240 gporonkäristyslihaa
-
1sipuli
-
2 rklpullomargariinia tai öljyä
-
4 dlvettä
-
100 gkevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
-
100 gleipäjuustoa
-
1punainen paprika
-
1 dlhillosipuleita
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
timjamia tai persiljaa silputtuna
- Suuruste
-
1 dlvettä
-
1 rklmaissitärkkelystä
Valmistusohje
1. Nosta poronkäristysliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Hienonna sipuli.
2. Ruskista lihat ja sipuli rasvassa. Lisää vesi (4 dl) ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
3. Lisää tuorejuusto, kuutioitu leipäjuusto, suikaloitu paprika ja hillosipulit ja hauduttele muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
4. Sekoita suurusteen vesi ja maissitärkkelys. Kaada ohuena nauhana padan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä vielä muutaman minuutin ajan.
Vinkki
- Voit valita maustetun tuorejuuston tuomaan lisäsävyä ruokaa. Esimerkiksi yrteillä tai pippurilla höystetty juusto on oiva valinta.
- Jos poronlihaa ei ole saatavilla, voit käyttää muuta riistaa tai naudanlihaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton
Gluteeniton
Juustoinen poropata
Juustoinen poropata on täynnä valloittavia pohjoisen makuja: poroa ja leipäjuustoa.
Juustoinen poropata on täynnä valloittavia pohjoisen makuja: poroa ja leipäjuustoa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
240 gporonkäristyslihaa
-
1sipuli
-
2 rklpullomargariinia tai öljyä
-
4 dlvettä
-
100 gkevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
-
100 gleipäjuustoa
-
1punainen paprika
-
1 dlhillosipuleita
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
timjamia tai persiljaa silputtuna
- Suuruste
-
1 dlvettä
-
1 rklmaissitärkkelystä
Valmistusohje
1. Nosta poronkäristysliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Hienonna sipuli.
2. Ruskista lihat ja sipuli rasvassa. Lisää vesi (4 dl) ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
3. Lisää tuorejuusto, kuutioitu leipäjuusto, suikaloitu paprika ja hillosipulit ja hauduttele muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
4. Sekoita suurusteen vesi ja maissitärkkelys. Kaada ohuena nauhana padan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä vielä muutaman minuutin ajan.
Vinkki
- Voit valita maustetun tuorejuuston tuomaan lisäsävyä ruokaa. Esimerkiksi yrteillä tai pippurilla höystetty juusto on oiva valinta.
- Jos poronlihaa ei ole saatavilla, voit käyttää muuta riistaa tai naudanlihaa.
Valmistusohje
1.
Nosta poronkäristysliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Hienonna sipuli.
2.
Ruskista lihat ja sipuli rasvassa. Lisää vesi (4 dl) ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
3.
Lisää tuorejuusto, kuutioitu leipäjuusto, suikaloitu paprika ja hillosipulit ja hauduttele muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
4.
Sekoita suurusteen vesi ja maissitärkkelys. Kaada ohuena nauhana padan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä vielä muutaman minuutin ajan.
Vinkki
- Voit valita maustetun tuorejuuston tuomaan lisäsävyä ruokaa. Esimerkiksi yrteillä tai pippurilla höystetty juusto on oiva valinta.
- Jos poronlihaa ei ole saatavilla, voit käyttää muuta riistaa tai naudanlihaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g