Ainekset
-
1 kgporsaan ulkofilettä
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Täyte
-
150 gjuuriselleriä
-
1 rklöljyä
-
1 dlkuivattuja karpaloita
-
2 oksaarosmariinia
-
2 rklviikunahilloa
- Ruskistamiseen
-
2 rklöljyä tai pullomargariinina
- Hasselbackan juurekset
-
400 gpieniä punajuuria
-
400 gpieniä keltajuuria
-
500 gpieniä palsternakkoja
-
¾ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Yrttiöljy
-
1 dlöljyä
-
½ ruukkutimjamia
-
½ ruukkurosmariinia
Valmistusohje
1. Surauta yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
2. Possun täytettä varten kuori ja raasta juuriselleri. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon karpalot,hienonnettu rosmariini ja viikunahillo. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Pese ja kuori hasselbackan juurekset. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne. Leikkaa juureksiin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka. Laita juurekset uunipellille ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia.
4. Valmistele juuresten kypsyessä possurulla. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: tee fileen keskelle pituussuunnassa syvä viilto, mutta älä leikkaa filettä puoliksi. Tee samansyvyinen viilto oikealle puolelle, jolloin filee aukeaa kuin kirja. Tee sama vasemmalle puolelle. Näin lihasta muodostuu levy. Nuiji levy muovikelmun alla tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Levitä juuriselleriseos levyn pinnalle ja rullaa levy lyhyemmästä päästä kääretortun tapaan rullaksi. Sido rulla esim. paistinarulla ja ruskista pinta pannulla rasvassa kauniin ruskeaksi.
6. Laita rulla pellille juuresten kylkeen. Levitä juuresten päälle yrttiöljyä. Jatka kypsentämistä noin 30 -40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
7. Nosta uunista ja peitä foliolla 10 minuutiksi. Jos juurekset ovat vielä raakoja, anna jatka kypsennystä lihan vetäytymisen ajan. Viipaloi rulla ja tarjoa Hasselbackan juuresten kanssa.
Vinkki
- Käsittele punajuuret viimeiseksi sillä ne värjäävät veitsen ja leikkuulaudan.
- Laita kasvikset leikkaamisen ajaksi kauhaan tai suureen lusikkaan - kauhan reunat estävät veistä lipsahtamasta liian alas ja juurekset pysyvät kasassa.
- Pieniä punajuuria riittää 5 kpl, keltajuuria 4 ja palsternakkoja 3. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne ja tee viillot kuperalle puolelle. Puolittaminen takaa, että juurekset kypsyvät yhtäaikaa lihan kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
137 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Possurulla ja hasselbackan juurekset
Täytetty porsaanfileerulla on juhlavaa tarjottavaa viikonloppuaterioille, vieraille tai oman perheen kesken. Se on hyvä valinta myös pienen perheen jouluaterialle.
Täytetty porsaanfileerulla on juhlavaa tarjottavaa viikonloppuaterioille, vieraille tai oman perheen kesken. Se on hyvä valinta myös pienen perheen jouluaterialle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgporsaan ulkofilettä
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Täyte
-
150 gjuuriselleriä
-
1 rklöljyä
-
1 dlkuivattuja karpaloita
-
2 oksaarosmariinia
-
2 rklviikunahilloa
- Ruskistamiseen
-
2 rklöljyä tai pullomargariinina
- Hasselbackan juurekset
-
400 gpieniä punajuuria
-
400 gpieniä keltajuuria
-
500 gpieniä palsternakkoja
-
¾ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Yrttiöljy
-
1 dlöljyä
-
½ ruukkutimjamia
-
½ ruukkurosmariinia
Valmistusohje
1. Surauta yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
2. Possun täytettä varten kuori ja raasta juuriselleri. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon karpalot,hienonnettu rosmariini ja viikunahillo. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Pese ja kuori hasselbackan juurekset. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne. Leikkaa juureksiin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka. Laita juurekset uunipellille ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia.
4. Valmistele juuresten kypsyessä possurulla. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: tee fileen keskelle pituussuunnassa syvä viilto, mutta älä leikkaa filettä puoliksi. Tee samansyvyinen viilto oikealle puolelle, jolloin filee aukeaa kuin kirja. Tee sama vasemmalle puolelle. Näin lihasta muodostuu levy. Nuiji levy muovikelmun alla tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Levitä juuriselleriseos levyn pinnalle ja rullaa levy lyhyemmästä päästä kääretortun tapaan rullaksi. Sido rulla esim. paistinarulla ja ruskista pinta pannulla rasvassa kauniin ruskeaksi.
6. Laita rulla pellille juuresten kylkeen. Levitä juuresten päälle yrttiöljyä. Jatka kypsentämistä noin 30 -40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
7. Nosta uunista ja peitä foliolla 10 minuutiksi. Jos juurekset ovat vielä raakoja, anna jatka kypsennystä lihan vetäytymisen ajan. Viipaloi rulla ja tarjoa Hasselbackan juuresten kanssa.
Vinkki
- Käsittele punajuuret viimeiseksi sillä ne värjäävät veitsen ja leikkuulaudan.
- Laita kasvikset leikkaamisen ajaksi kauhaan tai suureen lusikkaan - kauhan reunat estävät veistä lipsahtamasta liian alas ja juurekset pysyvät kasassa.
- Pieniä punajuuria riittää 5 kpl, keltajuuria 4 ja palsternakkoja 3. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne ja tee viillot kuperalle puolelle. Puolittaminen takaa, että juurekset kypsyvät yhtäaikaa lihan kanssa.
Valmistusohje
1.
Surauta yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
2.
Possun täytettä varten kuori ja raasta juuriselleri. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon karpalot,hienonnettu rosmariini ja viikunahillo. Anna jäähtyä haaleaksi.
3.
Pese ja kuori hasselbackan juurekset. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne. Leikkaa juureksiin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka. Laita juurekset uunipellille ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia.
4.
Valmistele juuresten kypsyessä possurulla. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: tee fileen keskelle pituussuunnassa syvä viilto, mutta älä leikkaa filettä puoliksi. Tee samansyvyinen viilto oikealle puolelle, jolloin filee aukeaa kuin kirja. Tee sama vasemmalle puolelle. Näin lihasta muodostuu levy. Nuiji levy muovikelmun alla tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
5.
Levitä juuriselleriseos levyn pinnalle ja rullaa levy lyhyemmästä päästä kääretortun tapaan rullaksi. Sido rulla esim. paistinarulla ja ruskista pinta pannulla rasvassa kauniin ruskeaksi.
6.
Laita rulla pellille juuresten kylkeen. Levitä juuresten päälle yrttiöljyä. Jatka kypsentämistä noin 30 -40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
7.
Nosta uunista ja peitä foliolla 10 minuutiksi. Jos juurekset ovat vielä raakoja, anna jatka kypsennystä lihan vetäytymisen ajan. Viipaloi rulla ja tarjoa Hasselbackan juuresten kanssa.
Vinkki
- Käsittele punajuuret viimeiseksi sillä ne värjäävät veitsen ja leikkuulaudan.
- Laita kasvikset leikkaamisen ajaksi kauhaan tai suureen lusikkaan - kauhan reunat estävät veistä lipsahtamasta liian alas ja juurekset pysyvät kasassa.
- Pieniä punajuuria riittää 5 kpl, keltajuuria 4 ja palsternakkoja 3. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne ja tee viillot kuperalle puolelle. Puolittaminen takaa, että juurekset kypsyvät yhtäaikaa lihan kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
137 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g