Kuva: IS Ruokala

Ainekset

2 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminan siemeniä
1 tl
korianterin siemeniä
1 tl
chiliä
1 tl
kurkumaa
¼ tl
suolaa
3
valkosipulin kynttä
2
vihreää chiliä
2 rkl
öljyä
4 dl
vettä
2 dl
punaisia linssejä
½
limetin mehu
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Linssidahl

Tarjoa mausteista linssimuhennosta, linssidahlia kasvisruokana riisin tai ohran kera.

Tarjoa mausteista linssimuhennosta, linssidahlia kasvisruokana riisin tai ohran kera.

Kuva: IS Ruokala

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminan siemeniä
1 tl
korianterin siemeniä
1 tl
chiliä
1 tl
kurkumaa
¼ tl
suolaa
3
valkosipulin kynttä
2
vihreää chiliä
2 rkl
öljyä
4 dl
vettä
2 dl
punaisia linssejä
½
limetin mehu

Valmistusohje

1.
Murskaa kuivamausteet huhmareessa. Hienonna valkosipuli ja chilit.
2.
Kuullota mausteita öljyssä kattilassa ja lisää sitten valkosipulit ja chilit. Lisää vesi ja huuhdotut linssit.
3.
Hauduta linssidahlia 25–30 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta lopuksi limetin mehulla.

Vinkki

  • Linssidahl maistuu myös liharuokien lisukkeena tai lettujen täytteenä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä