Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

600 g
juureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
100 g
sipulia
5 dl
vettä
2 dl
punaisia linssejä
200 g
kevyt kermaviiliä (rasvaa max. 7%)
2
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
suolaa
1 tl
rakuunaa
½ tl
jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
1 dl
öljyä
Omenatsatsiki
1
omena
4
valkosipulin kynttä
300 g
maustamatonta jogurttia
2 rkl
öljyä
1 rkl
viinietikkaa
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Juures-linssipihvit

Linssejä käyttämällä kasvispihveistäkin saa mukavasti proteiinia. Omenatsatsiki raikkaana kastikkeena kruunaa aterian.

Linssejä käyttämällä kasvispihveistäkin saa mukavasti proteiinia. Omenatsatsiki raikkaana kastikkeena kruunaa aterian.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
600 g
juureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
100 g
sipulia
5 dl
vettä
2 dl
punaisia linssejä
200 g
kevyt kermaviiliä (rasvaa max. 7%)
2
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
suolaa
1 tl
rakuunaa
½ tl
jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
1 dl
öljyä
Omenatsatsiki
1
omena
4
valkosipulin kynttä
300 g
maustamatonta jogurttia
2 rkl
öljyä
1 rkl
viinietikkaa
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1.
Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2.
Kuori juurekset ja sipuli. Raasta hienoksi raasteeksi.
3.
Kiehauta vesi 3 l kattilassa. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan linssien joukkoon ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4.
Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5.
Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Vinkki

  • Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paista pihvit uunissa 200 asteessa. Kypsennysaika on 15-20 minuuttia eli kunnes se ovat saaneet väriä.
  • Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g